Milanović: “HDZ-u se žuri!”

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak da je njegova koalicija spremna za izbore i da mu odgovara bilo koji termin te je najavio da ovih dana namjeravaju predstaviti svoj program.

Milanović je procijenio da HDZ-u odgovara raniji termin izbora, pa se zato malo i žure, jer, kazao je, gube prednost koju su imali.

“Stižemo ih i stići ćemo ih”, rekao je Milanović i istaknuo kako mu je svejedno kada će izbori biti, samo da budu u okviru zakona, što je rekao i predsjednici Republike.

Ne očekuje da će se sada, kada se zna konkretan datum izbora, nešto bitno promijeniti. “Pokazat ćemo ljudima što smo napravili, tehnička smo Vlada, ali ne otvaramo gradilišta nepostojećih mostova i projekata za koje nema novaca. Sve je završeno ili će to biti jer su novci osigurani i to je sve čist račun”, poručio je Milanović.

Na upit kakvu kampanju očekuje, rekao je: “Hrvatska raste i nema povratka na staro”.

“Nedopustivo je da se vratimo tamo gdje smo bili, da oni koji su željeli zgrabiti plijen ponovno dođu na vlast jer to su isti ljudi. Žao mi je kad netko nije u stanju napraviti plan i program, a da ga ne prepiše iz Prnjavora”, kazao je.

Najavio je da njegova koalicija ovih dana namjerava predstaviti svoj program u kojem se puno govori o učinjenom u protekle četiri godine. Istodobno se borimo s ogromnim očekivanjima ljudi, kazao je Milanović, dodavši kako je u mandatu njegove Vlade bilo pogrešaka, ali i puno više dobroga.

Karamarko zadovoljan datumom

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u ponedjeljak da je jako zadovoljan 8. studenim kao datumom izbora, kao i bilo kojim datumom prije toga, jer se Hrvatska što prije treba riješili agonije u kojoj se sada nalazi, te je pozvao konkurente na sučeljavanje programa i timova u kampanji, kako bi se vidjelo tko što nudi.

“Moram priznati da sam jako zadovoljan s datumom 8. studenoga. Zadovoljan sam s bilo kojim datumom da bude prije, da se naprosto riješimo ove agonije. Zemlja je u agoniji, Hrvatska je u agoniji, gospodarstvo propada, ljudi iseljavaju, sve je manji broj radnih mjesta, imamo sada imigracijsku krizu i moramo reći dosta”, kazao je Karamarko u izjavi za medije u Središnjici HDZ-a.

Karamarko je pozvao na sučeljavanje programa, koje HDZ već obrazlaže, i timova ljudi. “Preferiramo i pozivamo na sučeljavanje programa, kojeg HDZ već obrazlaže diljem Hrvatske, i timova ljudi. Idemo vidjeti što je dosadašnja Vlada napravila i što se nudi dalje”, kazao je.

Dodao je kako do sada nije poznato što je to SDP-ov program i program “krnje Kukuriku koalicije”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...