Napustili Petrinu i MOST zbog veličanja Tita: “Prodao se zbog fotelje!”; Petrina: “To je konstrukcija UDBA-e!”

Koalicija stranaka Hrvatska Kršćanska demokratska unija, Nacionalni demokrati i Hrvatska demokršćanska stranka poslala je objavu za medije prema kojoj ukida svu potporu Nezavisnoj listi Stipe Petrina načelnika Primoštena. Na ovaj su se potez odlučili nakon što je Petrina na sučeljavanju u našoj izbornoj jedinici krenuo veličati Josipa Broza Tita, usporedno prozvavši prvog hrvatskog predsjednika doktora Franju Tuđmana “lošim čovjekom”.

Petrina je pristupio platformi MOST koja se profilirala kao najjači protukandidat SDP-u i HDZ-u, postavši čak i nositeljem liste u 9. izbornoj jedinici. Hoće li ovo odustajanje čak tri stranke od potpore MOST-u ozbiljno naštetiti njihovim šansama na izborima? Priopćenje Koalicije HKDU, ND i HDS prenosimo u cijelosti.

HKDU , ND i HDS koalicija stranaka koja izlazi na nadolazeće parlamentarne izbore donijela je odluku o ukidanju svake potpore Stipi Petrini te će izaći i u 9. i 10. Izbornoj jedinici sa svojom listom.

Naime Stipe Petrina je prilikom sučeljavanja kandidata u 9. Izbornoj jedinici na pitanje cijeni li više Franju Tuđmana ili Josipa Broza Tita? odgovorio “Tuđman je bio loš čovjek u dobrom vremenu, a Tito dobar čovjek u lošem vremenu i njemu trebamo zahvaliti za stvaranje temelja današnje hrvatske države pa zato izričito kažem, Tito”

Koalicija HKDU, HDS i ND ima jasan stav o tom pitanju te drži da se zločince nikako ne može hvaliti ,a pogotovo im ne davati i zasluge. Počasni predsjednik HKDU-a dr. Marko Veselica je radi svojih političkih stavova u komunističkim zatvorima proveo više od 12 godina, a u bivšoj Jugoslaviji bilo je više od 150.000 političkih zatvorenika,. Genocid koji se pod Titom zbivao na samom kraju drugoga svjetskog rata nezapamćen je u Hrvatskoj povijesti.

Stipe Petrina je svojim izjavama i odlukama pokazao jasne znakove političkog hedonizma te je odlučio izmijeniti donedavne vlastite stavove i mišljenje u namjeri da dođe do saborske fotelje. Dogovor s donedavnim političkim neistomišljenicima MOST-om samo je dodatan pokazatelj njihove političke stabilnosti i vjerodostojnosti.

Hrvatski politika se mora okrenuti moralnim, duhovnim i etičkim načelima kako bi se ostvarila istinska promjena u našem društvu.

U ime središnjeg ureda i službe za odnose s javnošću HKDU-a
Predsjednik Dean Golubić
Počasni predsjednik HKDU-a dr. Marko Veselica

Stipe Petrina nije propustio odgovoriti onima koji ga prozivaju, nazvavši njihove optužbe “konstrukcijom UDBA-e”. Njegov odgovor također prenosimo u cijelosti.

U članku objavljenom na portalu prenesena je vijest da političke stranke HKDU, ND i HDS koalicija stranaka Nezavisnoj listi Stipe Petrina i samom Stipi Petrini uskraćuju svaku potporu na nadolazećim parlamentarnim izborima u 9-oj i 10-oj izbornoj jedinici.

Međutim istina je sasvim drugačija. Naime Nezavisna lista Stipe Petrina uz potporu svojih stvarnih koalicijskih partnera s kojima ima potpisane ugovore o suradnji, a što nije imala sa strankama gospodina Golubića, prekinula je tiho svaku suradnju sa gore navedenim strankama.

Dana 11. listopada 2015. godine, nakon održane konvencije nazvane “Savez s narodom” u hotelu Zora u Primoštenu, definitivno je i službeno prekinuta suradnja s navedenima i službeno je obaviješten gospodin Golubić budući su naši partneri branili ikakvo dovođenje Golubića u vezu s njima i NLSP.

Navedenu informaciju na koju se poziva Golubić i koju navodi kao razlog prekida suradnje Petrina nikada nije izrekao već je isto konstrukcija UDBE, dakle istih onih kojima ne paše pravaška orijentacija Stipe Petrine.

S druge strane naš nesuđeni koalicijski partner zaboravlja da nije Stipe Petrina bio isljednik F. Tuđmanu niti netko od obitelji Petrina, a bilo bi dobro da se gosp. Golubić upita da li je netko upravo od obitelji Golubić bio pripadnik represivnog aparata bivše države i gdje je isljeđivao F. Tuđmana.

Dakle neistina je i to da su ND, HKDU i HDS otkazali suradnju Nezavisnoj listi SP. Međutim točno je da je NLSP utvrdila da takav HKDU nije na Veseličinom tragu kada je upravo Golubić inzistirao da idemo u koaliciju sa bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i da ULTIMATIVNO primimo u svoje redove bivšu premijerku gospođu Kosor. Dakle već tada je bilo jasno kakve ambicije gaji mladi Golubić.

Ipak, isključivi razlog zbog kojega se toleriralo ponašanje mladog Golubića je to da Nezavisna lista i Stipe Petrina nisu htjeli rušiti autoritet Marka Veselice!

Ne znam koliko je poznato javnosti da je g. Golubić predsjednik čak dviju od tri spomenute stranke, a sam postupak postavljanja Golubića na čelo HKDU-a u najmanju ruku sumnjiv je jer je riječ o stranci koja je davno zamrla pa je pitanje na kojoj skupštini je taj čovjek izabran za predsjednika ako je uopće izabran.

NLSP je kriva utoliko što je Golubiću dopustila da se hvali s naših “15 godina rada po Modelu Primošten.”

Danas kada je ostavljen i kada će zasigurno Marko Veselica sam sebi postaviti pitanje kako mu je promaklo da za svog nasljednika izabere čovjeka koji ima običaj predstavljati se većom veličinom od onih u čije okrilje se gura, ostaje da vidimo.

Što se tiče izlaska Stipe Petrine u 9-oj izbornoj jedinici kao nositelja liste MOST- nezavisnih lista navedeno nema potrebe komentirati, to ostavljamo biračima 8. studenog 2015. godine, a što se tiče podmetanja, biti će toga još od satelita HDZ-a i SDP-a, ali kao i do sada neće nam biti problem reći kako stvari zaista stoje.

NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...