Nazor navijačima: Pustite igrače, meni dovikujte!

U 5. kolu ABA lige košarkaše Zadra na domaćem terenu na Višnjiku večeras u 21 sat očekuje susret ekipom slovenskog Tajfuna, a tom se prigodom trener KK Zadra Ante Nazor obratio medijima na konferenciji.

– Nama igra samo pobjeda, rekao je Nazor o nadolazećoj utakmici, a suparničku momčad opisao je kao vrlo discipliniranu ekipu koja zna iskoristiti priliku ako im se to dopusti.

– Imaju dobru geometriju, svih pet igrača ima izvrstan šut i ako uđu u šuterski ritam imat ćemo problema. No, imali smo prilike vidjeti i kako njihova igra izgleda u situacijama gdje su u tome onemogućeni i upravo taj model moramo koristiti i mi, kaže Nazor i dodaje kako od naših igrača prije svega očekuje dobar pristup i izostanak grča.

– Pokušavam kroz razgovor objasniti igračima da trebaju ignorirati dobacivanja s tribina. Ovo je sport i moraš biti gladijator kada izađeš na parket. Jasno da igrače smetaju ovi povici, ali nema razloga za to, moraju to prelomiti u sebi. Ovim putem pozivam sve naše navijače kojima je stalo do kluba da slobodno svašta izgovore meni, a da igrače poštede, kako bismo lakše odnijeli pobjedu na ovoj utakmici, kazao je Nazor.

Osvrnuo se i na loš ulazak u sezonu:

– Težak raspored nije opravdanje.  Mi još uvijek ne izgledamo dobro, no možemo izvući pouku iz drugog poluvremena prošlog susreta s Mega Leksom, gdje smo izgledali OK. Nikako nije dobro ući u utakmicu s mekanim defanzivnim pristupom. To omogućava protivniku da se razigra, mi ostajemo u grču i nervozi. Takvo što nam se ne smije ponoviti. Ako otvorimo susret s Tajfunom kao i to drugo poluvrijeme, nema straha, zaključio je Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...