Nije zaštitio djevojčice od svodničenja, a umjesto presude dobio novo ročište

Mile Ćuk, bivši voditelj Podružnice Centra za socijalnu skrb Gračac nalazi se na optuženičkoj klupi zbog toga što nije zaštitio djevojčice koje je vlastita majka podvodila. Sudi mu se zbog kaznenog djela neprovođenja odluka za zaštitu dobrobiti djeteta pred Općinskim sudom u Zadru, a sudac je Ante Bačić.

Upravo je Bačić nedavno trebao presuditi u slučaju, budući da je postupak priveden kraju, ali umjesto očekivane presude zakazano je novo ročište za 10. studenoga. Razlozi određivanja novog ročišta nisu poznati, budući da se Ćuku sudi iza zatvorenih vrata zbog zaštite identiteta maloljetnih žrtava kojima je majka bila svodnik. Navodno se radi čisto o tehničkoj odgodi, odnosno o proceduralnom problemu, budući da sud u Gračacu nije dostavio potrebne dokumente na vrijeme.

Mile Ćuk mogao bi u zatvoru završiti jer je njegova odgovornost bila spriječiti majku koja je dvije od svojih pet kćeri nudila mušterijama za novac. Ova strahota zbila se u jednom ličkom mjestu, a svodničenje je trajalo punih četiri godine. Najgora stvar u cijeloj priči – svi sumještani bili su upoznati s postupcima majke monstruma, a bio je upoznat i Centar za socijalnu skrb i nitko, ama baš nitko, to nije htio spriječiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...