O NK Zadru mora odlučiti Ministarstvo sporta koje se oglušilo na pozive Grada

Grad Zadar većinski vlasnik paketa dionica nogometnog kluba Zadar (drugi po redu je Reno Sinovčić) i sada, kada se klub nalazi u najvećoj krizi od svojega osnutka davne 1945. godine, upiru se prsti upravo u Grad kao instituciju koja bi voljeni klub trebala izvući iz teške situacije.

Podsjećamo, NK Zadar duguje 60 tisuća kuna neisplaćenih sudačkih taksi za igranje u prvom dijelu Druge HNL, a tu su i druga dugovanja, prije svega ona prema igračima i osoblju kluba.

Pitali smo zato Radovana Dunatova, pročelnika za kulturu i šport, o mogućoj intervenciji Grada Zadra u poslove nogometnog kluba koja, prema našem viđenju može “na dobro” izaći kroz ograničen broj scenarija – financijska injekcija Grada, odnosno neke druge zainteresirane strane ili konačna prodaja kluba zainteresiranom kupcu.

Ipak, Dunatov nam je objasnio kako sada, odnosno već duže vremena, stvari ne leže u gradskim rukama, nego u rukama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je do sada propustilo djelovati po pitanju NK Zadra, kluba kojemu opasno prijeti izbacivanje iz Druge HNL zbog nepodmirenih obveza, stečaj ili neki drugi, krajnje crniji scenariji.

Da, upoznati smo sa situacijom u kojoj se nalazi NK “Zadar”. Daljnja sudbina NK “Zadar” ovisi o potpisivanju Ugovora između Ministarstva financija i Grada Zadra.

Naime, Odluka Vlade Republike Hrvatske  od 22.kolovoza 2013. u točci V. izrijekom kaže “ovlašćuje se ministar financija da potpiše ugovor o prijenosu tražbina iz točke I. ove Odluke“. Kako na traženje Grada Zadra u 2014. da se točka V. Odluke Vlade oživotvori nismo dobili nikakav odgovor, ponovili smo naš dopis 23. rujna 2015. i tražili očitovanje od Ministarstva financija. Kako sam izviješten Ugovor je spreman za potpis , ali nije potpisan od osobe koju je Vlada izrijekom zadužila. Stoga sve radnje koje bi trebalo poduzeti u cilju održanja kluba ovise o potpisu Ugovora o prijenosu tražbina, kazao je Radovan Dunatov.

Eto, izgleda da trebamo čekati daljnje poteze Ministarstva, a hoće li oni stići prije nego za NK Zadar bude prekasno, ostaje za vidjeti. Nadamo se samo da kod vladajućih sve oči nisu usmjerene na osvajanje još jednog mandata na štetu našeg nogometnog kluba, ali i brojnih drugih stvari koje su, čini se, zapostavljene zbog tekuće predizborne kampanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...