Od 11 sati na Anteni Zadar pratite predstavljanje HDZ-ovog programa “Pet plus Hrvatska”

Domoljubna koalicija, odnosno HDZ danas će u Kongresnoj dvorani Globus na zagrebačkom Velesajmu predsaviti svoj izborni program ‘5 + Hrvatska’, s čime će, nakon što je to u subotu napravio SDP, i glavna oporbena stranka krenuti u kampanju.

Prema najavama skup bi trebao okupiti oko oko 2,000 članova stranke, a šef HDZ-a Tomislav Karamarko održat će četrdesetominutni govor. Uz njega govoriti bi trebali glavni tajnik stranke Milijan Brkić te direktorica kampanje Josipa Rimac, prenosi Tportal.

Sam izborni program koji će biti predstavljen na skupu podijeljen je u pet velikih cjelina: gospodarstvo, zapošljavanje, zdravstvo i socijalna osjetljivost, pravna stabilnost te demografija.

Temelj programa je gospodarstvo, iako sam gospodarski program, prema pisanju medija, neće biti objavljen u cjelosti. Fokus dijela programa koji se odnosi na gospodarstvo je na stavlja na zapošljavanju, poljoprivredi, razvoj informacijsko-komunikacijskog sektora, demografiju i obrazovanja, i to s ciljem poticanja zapošljavanja i zaustavljanja trenda iseljavanja iz Hrvatske.

Kao što i kaže samo ime programa ‘Pet plus’ sve se vrti oko brojke pet. HDZ u programu tako obećava petpostotni rast BDP-a do 2019. godine, pet posto manju nezaposlenost, odnosno 100.000 novih radnih mjesta, pet posto PDV-a na dječju hranu, pet posto veće rodiljske naknade i mirovine, pet dana do izdavanja građevinskih dozvola, pet dana za upis vlasništva.

Predstavljanje programa HDZ-a od 11 sati moći ćete pratiti uživo na Anteni Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...