Od srijede novi filmski program u kino klubu ACME

ACME društveni centar javlja da su se vratile filmske srijede, i ne samo to – proširile su se na četvrtak!

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. Njegovo pilot izdanje prikazat će 12 poticajnih dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe na 20 nestandardnih kino lokacija u svakoj od zemalja sudionica; Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj i Rumunjskoj. U obliku zajedničkog doživljaja koji prelazi ustaljene granice kino-dvorana, KineDok vas poziva da u vašem društvenom centru ACME pogledate film, ali i da upoznate autore ili protagoniste filma međusobno i s njima u neformalnom okruženju popričate o raznim temama.

– Dokumentarci se snimaju zbog ljudi – gledatelja, a bez autora ne bi bilo glasa koji predstavlja ljude koji proživljavaju zanimljive ili trenutke vrijedne bilježenja i prepričavanja – podržimo ovu simbiozu, učinimo umjetnost prisutnom, proširimo glas i poruku KineDoka: ove ljude, ova pitanja, ovaj žanr, ova mjesta i ove zemlje ne smije se zanemarivati. Dokumentarnom filmu istina je u središtu pažnje, snimaju se zbog prepričavanja istinitih priča, a mi ih zbog istine gledamo, poručuju iz ACME.

Projekcije će se održavati u srijedu i četvrtak u 20 sati. 21. i 22. listopada 2015. počinje novi ciklus dokumentarnih filmova u društvenom centru ACME.

​SRIJEDA 21. 10. 2015. 20h
Ljubavna odiseja
Tatjana Božić, 2014, Hrvatska, 83′ Happily Ever After
Boudewijn Koole, Iris Lammertsma JvdW film, Danska​​

Redateljica​ je odlučila posjetiti svoje bivše ljubavi, otkriti zbog čega nema sreće u ljubavi i ne uspijeva održati nijednu vezu, pa se zaputila tragom bivših partnera u Moskvu, Hamburg, London i Zagreb, kako bi​ ​spoznala svoje greške iz prošlosti, da ih ne bi ponavljala u budućnosti.​ ​

ČETVRTAK 22. 10. 2015. 20h
Igrači
Kristóf Kovács, 2013, Mađarska, 68′  Besence Open
Judit Stalter, Laokoon Filmgroup, Rise and Shine World Sales

Energični gradonačelnik zabačenog romskog sela u Mađarskoj snažno je odlučio upisati svoj dom na zemljopisnu kartu i prijavljuje se na sve moguće natječaje fondova EU. Uspije skupiti sredstva za projekt bioloških vrtova i za gradnju teniskog igrališta.​​​

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...