Odgođena suspenzija! NK Zadar ipak putuje u Vinkovce

Hrvatski nogometni savez uvažio je molbu NK Zadra da se odgodi plaćanje 70 tisuća kuna dugovanja nastalih zbog neisplaćenih sudačkih taksi u Drugoj HNL. Time je, barem privremeno, dignuta suspenzija sa kluba te on ipak može odigrati sutrašnju utakmicu protiv Cibalije u Vinkovcima.

Uvjet koji je HNS postavio je taj da se do sljedećeg tjedna skupi cijeli iznos dugovanja te da se uplati na njihov račun.

Kako će NK Zadar skupiti te novce još uvijek nije jasno, ali brojni prijatelji kluba već su sad izrazili da su spremni pomoći uplatom dijela, ako ne i cijelog iznosa dugovanja. Među njima su Damir Brković, vlasnik hotela President u kojemu je jučer održana presica igrača, ali i Igor Štimac, bivši trener Zadra i veliki obožavatelj našeg kluba.

Grad Zadar i dalje je, čini se, vezanih ruku u slučaju NK Zadra. Kako doznajemo, ministar Lalovac je najodgovornija osoba u cijeloj priči, budući da upravo on nije potpisao odluku Vlade donesenu još 2013. godine o prijenosu tražbina (24 milijuna kuna) od NK Zadra na Grad. Bez potpisa ministra financija Grad Zadar pravno nije većinski suvlasnik kluba te s njegovim dionicama ne može baratati. Frustriran cijelom situacijom Radovan Dunatov, pročelnik Zadra za kulturu i šport, danas je dao ostavku na mjesto u Nadzornom odboru NK Zadra.

Hoće li se novac skupiti? Hoće li potpis ministra Lalovca stići na vrijeme (iako kasni čak dvije godine!)? Hoće li Nogometni klub Zadar u budućnosti i dalje postojati? Ne zna se. Zna se samo da Zadar ima šansu svoje frustracije ispucati na mreži Vinkovčana sutra u 17 sati. Sretno momci, protiv drugog kluba u ligi i ovakve situacije “na domaćem terenu”, to je ono čega vam sada treba najviše!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...