Cestitka_Uskrs

Ove namirnice usporavaju starenje

Mladolik izgled uvijek je u modi, a ako ga postignete na prirodan način to će ujedno značiti i da ste se potrudili i počeli živjeti i hraniti se stvarno zdravo.

Vječna mladost i mladolik izgled u današnje vrijeme je postala mit kojem mnogi teže pa zbog toga koriste razne preparate kako bi ga sačuvali. No umjesto da trošite novac na skupe preparate mladost (i zdravlje) mogu se sačuvati i lako dostupnim namirnicama.

Avokado – sadrži dosta masti i to onih korisnih. Struktura masti dozovljava da kroz membranu uđu u stanicu te na taj način štiti stanice i poboljšava teksturu kože.

Hijiki – tradicionalni sastojak japanske kuhinje, a svatko tko voli sushi znat će da se radi o morskom povrću punom joda koji poboljšava rad štitnjače te na taj način ubrzava metabolizam.Osim toga hijiki je bogat vlaknima pa na taj način čisti jetru od toksina.

Klorofil –  zeleni pigment iz biljaka koji ima mnogo korisnih svojstava. Ako pijete kavu, klorofil će smanjiti kiselost, ako pijete alkohol brže ćete ga razgraditi, ako jedete puno nezdrave hrane uklonit će toksine, a ako ne radite ništa od toga (bravo za vas) jednostavno će poboljšati vitalnost cijelog organizma.

Sjemenke konoplje – vrlo su dobre za kožu. Osim što joj jačaju čvrstoću, također su jedini jestivi izvor omega 6 masnih kiselina koje su važne jer ih stance koriste u izgradnji membrana.

Zeleni sok od povrća – vrlo je koristan za tijelo i zdravlje. Kada se povrće izmiksa stanična struktura biljke se raspadne tako da organizam može lako apsorbirati sve korisne nutrijente kao što su antioksidansi, fitonutrijenti, kisik, vitamini i minerali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...