Plan uređenja Karme uskoro na javnom uvidu

Gotovo se deset godina čeka na izradu Urbanističkog plana uređenja (UPU) stambene zone “Karma” u Arbanasima, kojim bi se taj predio urbanizirao. Sudeći po najnovijim najavama, čekanju je konačno kraj.

Naime, spomenuti UPU bit će izložen u prizemlju zgrade Gradske uprave razdoblju od 16. do 23. listopada, a javno izlaganje predviđeno je za 20. listopada u 10 sati i to u Velikoj vijećnici Grada Zadra.

Podsjetimo, još je davnih dana Nives Kozulić, voditeljica predrasprave za UPU “Karma” najavila vlasnicima zemljišta raspravu na konačan prijedlog plana, no ta se rasprava na koncu nije odigrala. Nekoliko godina kasnije, u veljači 2013. godine održan je prvi javi uvid u UPU “Karma”, no isti je prekinut zbog prijetnji projektantima od strane sudionika sudionika rasprave. Proces su dodatno usporile i kritike. Naime, u knjigu primjedbi zabilježene su četiri primjedbe, a još sedam ih je zaprimio Odjel za graditeljstvo, pa su ih izrađivači plana morali razmotriti prije donošenja konačnog UPU-a kojeg tada usvaja Gradsko vijeće.

Nakon desetljeća silnih peripetija, za nešto više od tjedan dana izrađivači UPU Karma iz Radionice Marušić napokon će izložiti svoj plan vlasnicima zemljišta koji nestrpljivo čekaju da im se konačno omogući legalna gradnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...