Pred pet tisuća navijača Zadar slavio nad Cibonom

KK Zadar – KK Cibona 62-53 (18-8, 19-19, 12-16, 13-10)

KK Zadar: Bašić 3, Cosey 20 (4 as), Kraljević 6, Šango, Širko, M. Ramljak 8, Bošnjak 3, Marinković 11 (7 sk), Barać 5, I. Ramljak 2, Pašalić 4, Jurica.
KK Cibona: Berisha 8, Krušlin 6, Hukić 8, Fisher 9, Rozić 7, Jagodić-Kuridža 4, Slavica, Mavra, A. Žižić, A.T. Žižić 11, Gualden.

Pet tisuća navijača diglo je atmosferu do usijanosti jučer u zadarskoj košarkaškoj dvorani Krešimira Ćosića, a odličan nastup navijača pratila je još bolja igra domaćina, KK Zadra, koji je slavio nad svojim najvećim rivalom, zagrebačkom Cibonom.

Do rezultata 62-53 (18-8, 19-19, 12-16, 13-10) i pobjede Zadrane je doveo prije svega naš novi Afroamerikanac Glenn Cosey s 20 koševa i 4 asistencije, pratio ga je Ivan Marinković s 11 koševa i 7 skokova, a treći najbolji u bijelome dresu bio je Ivan, mlađi brat Ramljak, s 8 koševa i ostvarenim preokretom u ključnom dijelu utakmice. Najbolji kod “Cibosa” bio je Ante Toni Žižić s 11 koševa, a sve ih je ubacio u prvoj polovici utakmice.

Odličan rezultat odskočna je daska za KK Zadar koji će dobru igru trebati nastaviti vrlo brzo – već sutra u 19 sati igra protiv Krke na njihovom terenu, a 6.10 ugostit će Zvezdu, koja se od nedavno održanog Doguš turnira još sjeća zadarskog parketa pod nogama i pobjede 68-47. No, idemo iz utakmice u utakmicu – KK Zadar sutra gostuje kod Krke iz Novog Mesta, a autobus s igračima polazi sutra u 14:00 sati ispred ŠC Višnjik.

Čestitam svojim igračima, ali prvenstveno zahvaljujem publici na ovako sjajnoj potpori. Ovu pobjedu posvećujemo našim navijačima. Znao sam da će oni biti uz nas, iako su neki očekivali, pa i priželjkivali da ovaj Zadar neće imati potporu s tribina. Navijači su nam dali srce i adrenalin pa je moj posao bio samo da to prenesem na momčad. Ovako moramo ulaziti u svaku utakmicu na domaćem terenu. Mlada smo ekipa i igrači moraju shvatiti da to mora biti ‘rat’ u obrani kako bi u napadu mogli uživati. Znao sam da to neće biti utakmica lijepa za oči i da je pobjeda najvažnija. Ova naša momčad ima potencijal i mora naučiti raditi na 100% što se tiče obrane, skoka i trke. Protivnika, kojem prognoziraju čak i finale play offa, doveli smo u neugodnu situaciju jer su primali loptu dalje od mjesta na kojem to žele. Njihovo vraćanje u rezultat i egal bilo je više zbog naših grešaka, a ne njihovom zaslugom, napomenuo je trener Zadra Ante Nazor po završetku utakmice. Puni zvučni zapis po kraju utakmice poslušajte ovdje.

Zadar je zasluženo pobijedio. Niti jednoj momčadi u Zadru nije lako pobijediti, a pogotovo Ciboni. Utakmica je očekivano bila na malom broju koševa. Mi nismo igrali kao momčad, bilo je tu previše individualne igre. Znali smo da će domaćin agresijom tražiti pobjedu, ali se nismo uspjeli do kraja prilagoditi toj igri što se vidi i po 21 izgubljenoj lopti. Nismo bili napadački raspoloženi, nedostajalo nam je par laganih poena, koje je primjerice Zadar ostvario iz tranzicije i skoka u napadu, da do kraja ostanemo u utakmici. Nema vremena za razmišljanje, jer se moramo okrenuti idućoj utakmici. Idemo dalje, u ovih prvih pet utakmica treba ostvariti što više pobjeda, izjavio trener Cibone Slaven Rimac, vidno nezadovoljan nastupom svojih odabranika. Puni zvučni zapis po kraju utakmice poslušajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...