u gradskoj knjižnici

Predavanje “Senzorna integracija – aktivnosti u svakodnevnom životu”

Ivan Katalinić
Tamni način

Udruga za autizam Zadar organizira predavanje na temu “Senzorna integracija – aktivnosti u svakodnevnom životu”. Predavanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u utorak 20.10.2015. u 16 30h. Predavači su Jadranka Bubić, prof. defektolog, pedagog i Ivana Šunjić, dipl.učiteljica, spec. pedagog.

Predavanje je namijenjeno roditeljima, njegovateljima i stručnjacima koji su u svakodnevnom kontaktu s djecom koja imaju deficite u senzornoj integraciji, a težište predavanja biti će usmjereno prema tehnikama i načinima primjene senzornih vježbi koje roditelji mogu primjenjivati kod kuće.

Senzorna integracija je važan faktor u razvijanju životnih vještina kod djece s poremećajem iz autističnog spektra (PAS), a na području grada i županije ne postoji pravi kabinet za senzornu integraciju. Udruga za autizam Zadar je svoj prostor opremila kao igraonicu sa spravama za senzornu integraciju (igraonicu, a ne kabinet jer je za pravi kabinet potrebno najmanje 100m2), ali nema sredstava za zapošljavanje stručne osobe za rad u njoj.

Zbog svega toga Udruga je zajedno s pedagozima senzorne integracije odlučila organizirati ovo predavanje kako bi senzibilizirali roditelje i javnost o važnosti vježbanja i razvijanja senzornih osjetila kod neurorizičnih skupina djece, a roditelje upoznali s osnovnim tehnikama koje mogu svakodnevno provoditi kod kuće.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar