Predavanje “Senzorna integracija – aktivnosti u svakodnevnom životu”

Udruga za autizam Zadar organizira predavanje na temu “Senzorna integracija – aktivnosti u svakodnevnom životu”. Predavanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u utorak 20.10.2015. u 16 30h. Predavači su Jadranka Bubić, prof. defektolog, pedagog i Ivana Šunjić, dipl.učiteljica, spec. pedagog.

Predavanje je namijenjeno roditeljima, njegovateljima i stručnjacima koji su u svakodnevnom kontaktu s djecom koja imaju deficite u senzornoj integraciji, a težište predavanja biti će usmjereno prema tehnikama i načinima primjene senzornih vježbi koje roditelji mogu primjenjivati kod kuće.

Senzorna integracija je važan faktor u razvijanju životnih vještina kod djece s poremećajem iz autističnog spektra (PAS), a na području grada i županije ne postoji pravi kabinet za senzornu integraciju. Udruga za autizam Zadar je svoj prostor opremila kao igraonicu sa spravama za senzornu integraciju (igraonicu, a ne kabinet jer je za pravi kabinet potrebno najmanje 100m2), ali nema sredstava za zapošljavanje stručne osobe za rad u njoj.

Zbog svega toga Udruga je zajedno s pedagozima senzorne integracije odlučila organizirati ovo predavanje kako bi senzibilizirali roditelje i javnost o važnosti vježbanja i razvijanja senzornih osjetila kod neurorizičnih skupina djece, a roditelje upoznali s osnovnim tehnikama koje mogu svakodnevno provoditi kod kuće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...