Program UN-a za razvoj nakon devet godina zatvorio ured u Zadru

Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Croatia) zatvorio je svoj ured u Zadru nakon devet godina rada na pomoći u razvoju Zadarske županije. Cilj ureda bio je prije svega pomoći ratom pogođenim područjima na ovim prostorima i uvesti ih “u 21. stoljeće”. Osim toga, promicala se energetska učinkovitost, socijalna uključenost, jačanje pravosuđa te društvena sigurnost.

Ured UNDP-a Croatia u Zadru djelovao je na raznim projektima diljem županije od čega se mogu izdvojiti Seljačka tržnica, razni projekti za promicanje korištenja solarne energije te projekti gospodarskog oporavka otoka. Jedan od upečatljivijih projekata zadarskog ureda UNDP-a dokumentiran je u sljedećem videozapisu.

Od zadarskog ureda Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj ključni su se ljudi i organizacije emotivno pozdravili.

Ništa neće biti isto bez ureda Zadar, službeni je pozdrav UNDP-a Croatia.

Toliko puno odličnih projekata u Zadarskoj županiji. Od obuke za pčelare pa do Seljačke tržnice. Čestitke odličnom timu na zatvaranju UNDP-ovog ureda u Zadru nakon devet godina rada za razvoj ratom pogođenih područja, kazala je Louisa Vinton, stalna predstavnica UN-a i UNDP-a u Skoplju.

Zadarski UNDP ured napravio je odličan posao na ekonomskom razvoju i energetskoj učinkovitosti. Čestitke svima, izjavila je upraviteljica UNDP-a i bivša predsjednica Vlade Novog Zelanda.

Čestitkama i zahvalama se pridružujemo i mi, uz nadu da ćemo jednoga dana njihovom predanom radu ponovno svjedočiti, samo pod nekim drugačijim i puno ugodnijim okolnostima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...