Promocija zbirke “Na vihoru ljubavi”

U Gradskoj knjižnici Zadar 12.10 (ponedjeljak) u Multimedijalnoj dvorani s početkom u 18 sati održat će se promocija zbirke pjesama “Na vihoru ljubavi” pjesnikinje Anđelke Korčulanić.

Autorica je do sada izdala dvije zbirke poezije,”Stih u boji mora” u izdanju Naklade Bošković- Split 2012 i “Stope u pijesku vremena” u izdanju Hrvatskog književnog društva Rijeka 2014 godine. Članica je Hrvatskog književnog društva Rijeka, Jutra poezije Zagreb i ULKU “Vlaho Bukovac” Split. Piše poeziju, kratke priče i pjesme za djecu.

Uvrštena je u Antologiju pjesnika 20. i 21. stoljeća, Književni klub “Branko Miljković”, Niš i antologiju “More mora”, Studio moderna i Naklada Đuretić, Zagreb 2014. kao jedna od najznačajnijih hrvatskih pjesnika koji su pisali o moru od 16. stoljeća do danas.

Za njezinu treću zbirku poezije “Na vihoru ljubavi” Fikret Cacan, prof. kazao je:

– Najveću vrijednost ove knjige čine stihovi nadahnute stopljenosti s prirodom, u osjećaju neraskidiva jedinstva u ljepoti s njom i njezinim najljepšim uresom – morem, dok je Slavica Čilaš u svojoj recenziji istaknula:

– Ljubav je uvijek iznova, tema koja nikada neće biti potrošena, tema s kojom se u poeziji uvijek nose hrabriji izrazom i stilom života, oni koji ništa ne skrivaju, koji doista potvrđuju stav kako su pjesnici naiskreniji ljudi među nama.

Glazbeni gost pjesničke večeri je zadarska kantautorica Tea Vidaić a voditeljica programa i organizatorica promocije Vesna Benić.
Ovim putem pozivamo sve ljubitelje dobre poezije da dođu i poslušaju najskrivenije otkrivene snove i misli pjesnikinje Anđelke Korčulanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...