Prva utakmica svjetske lige: Pomlađena Hrvatska dočekuje Tursku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, u pomlađenom sastavu, sutra igra prvu utakmicu nove sezone FINA Svjetske lige. Hrvatska će sutra u 18 sati, na šibenskom bazenu u Crnici, pokušati doći do prve pobjede u novoj reprezentativnoj sezoni. Ulaz na bazen Crnica besplatan je za sve posjetitelje.

– Okupili smo se u pomlađenom sastavu i izmjenjenoj reprezentaciji. Nažalost, Anđelo Šetka i Luka Bukić zbog ozljeda su otpali, a umjesto njih smo pozvali Andriju Bašića i Antuna Goretu. Jedna pomlađena reprezentacija i prava prilika ovim igračima, koji do sada nisu imali prilike da se pokažu u okviru ove reprezentacije! Time ćemo dobiti jedan širi fond igrača koji nam je potreban – kako za pripreme, tako i sutra za budućnost hrvatskog vaterpola!, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za ogled s Turskom pozvani su golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Luka Lončar, Fran Paškvalin, Marko Macan, Marin Čagalj, Rino Burić, Antonio Petković, Ivan Domagoj Zović, Ante Vukičević, Loren Fatović, Andrija Bašić i Antun Goreta.

– Od utakmice s Turskom prije svega očekujemo jednu prijateljsku atmosferu na bazenu u Crnici s ispunjenim tribinama. Mi ćemo ići na pobjedu bez obzira što smo u malo izmjenjenom sastavu i mislim da tu ne bi trebalo biti problema pošto smo puno kvalitetniji sastav od reprezentacije Turske, izjavio je kapetan za ovu utakmicu, Luka Lončar.

Hrvatska nakon utakmice s Turskom, 17. studenog u Zadru dočekuje reprezentaciju Rusije, dok 1. prosinca u Dubrovniku, na bazenu u Gružu, igramo protiv Italije – najtežeg protivnika u grupi C.

Grupe FINA Svjetske lige 2015/16.:

Grupa A- Mađarska, Grčka, Rumunjska, Gruzija

Grupa B- Srbija, Crna Gora, Španjolska, Francuska

Grupa C- Hrvatska, Italija, Rusija, Turska

Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...