Pupić Bakrač: “Valjda u HDZ-u smatraju da je normalno i katolički maltretirati žene!”

Okršaj Akcije mladih i pročelnika Ureda za odgoj i školstvo Jose Nekića dobio je svoj najnoviji epilog u vidu priopćenja za javnost koje je uputio Marko Pupić Bakrač.

Za one koji nisu upratili posljednja događanja, Akcija mladih (AM) i Nekić imali su okršaj na jednom lokalnom zadarskom portalu. Cijela je prepirka započela nakon dopisa u kojem je županijska vijećnica AM Marjana Botić potaknuta privođenjem Željka Šoše kako sama kaže “upozorila na nerad čelnih ljudi vladajuće koalicije u Zadru postavljenih na odgovorna radna mjesta zbog njihovih stranačkih, a nikako stručnih i radnih uspjeha” i prozvala Nekića i Šošu “za nesnalaženje u vlastitim zaduženjima u odnosu na zajednicu”. Tom je Nekića između ostalog prozvala i za stanje u zadarskim osnovnim školama. Nije dugo trebalo čekati na Nekićevu reakciju. U priopćenju je demantira tvrdnje AM kako nije uspostavljena mreža produženog boravka u našim osnovnim školama, nazivajući takvu tezu potpunim nonsensom. Ujedno je prozvao Botić za politički marketing i neprincipijelnu koaliciju s SDP-om.

Najnovije priopćenje iz redova AM, reakciju na Nekićevu reakciju, možete pročitati ovdje:

Jučerašnje priopćenje na žalost svih nas gradskog pročelnika za odgoj i školstvo Jose Nekića skup je neviđenih baljezgarija i gluposti koje jasno ukazuju koji je nivo svijesti i inteligencije dotičnog.

Kada se već Joso Nekić oglasio priopćenjem za očekivati je bilo da će se taj veliki Hrvat i katolik osvrnuti na i na ekces svog stranačkog kolege Željka Šoše na što se uglavnom i odnosio istup naše županijske vijećnice Marjane Botić. Kad gle čuda, niti jedna jedina riječ o tome. Valjda u HDZ-u smatraju da je normalno i katolički maltretirati žene,valjda im je normalno zapošljavati svoje sinove, nevjeste, ljubavnice te da naša mladost zbog toga mora iseljavati u Irsku, Njemačku, Švedsku…

U svom priopćenju sa posve nesuvislom argumentacijom Joso Nekić nas optužuje za koaliciju sa SDP-om. Pa valjda se koalicije sklapaju da bi se formirala vlast. Ne znam koje koristi bi imali koalicijski sporazumi oporbenih stranaka. Koliko mi je poznato nezabilježeno je u povijesti hrvatske demokracije pa i inače da su oporbene stranke nakon izbora sklapale koalicijske sporazume. To je potpuni nonsens. Još veći nonsens je da bi mi imali bilo kakvog kontakta sa a kamoli suradnje sa Renatom Sabljar Dračevac koja HDZ-ovog koalicijskog partnera u M.O Brodarica Dragana Ranja drži za potpredsjednika kluba SDP-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini. Uostalom ona je za potpredsjednicu Županijske skupštine izabrana isključivo glasovima SDP-a i HDZ-a bez iti jednog jedinog glasa ostalih oporbenih vijećnika pa čak i bez glasova članova vladajuće koalicije HSP AS. Prilikom glasovanja u zraku za Renatu Sabljar Dračevac se našla čak i ruka Jose Nekića koji je tom prilikom dao glas njemu omraženim komunistima kako ih on naziva. Taj i takav Joso Nekić usudi se nekoga etiketirati političkom kurvom. Kao argumentaciju navodi našu kako on kaže dreku držite lopova. Mi smo valjda krivi što su njihovi članovi listom pod istragama i optužnicama za najteža kaznena djela. Jest lopovi su i kriminalci. Što bi mi trebali ? Šutjeti o tome? Kao SDP i Renata Sabljar Dračevac. Pitam li se zašto šute ?

Što se tiče argumentacije naše bliskosti sa SDP-ovcima jer ih ne oslovljavamo sa gospodine/gospođo ili kolegice/kolega nego po imenima pa i pročelnika Josu Nekića oslovljavamo sa Joso, Radu Šimićevića sa Rade, Živka kolegu sa Živko… Na sjednice vijeća ne dolazimo u odjelima. Rezultat je to naše neuniformiranosti i nekonvencionalnog ponašanja. Neki će to možda smatrati nepristojnim ali još nismo spali na to da vijećnike ili pročelnike nazivamo idiotima i majmunima kao što je napravio Joso Nekić na prošloj sjednici vijeća. Time dajući sramotan doprinos u „odgoju“ djece i mladeži kao pročelnika Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra.

Vrhunac bezobrazluka je konstatacija Jose Nekića da smo izgubili izbore za MO Brodarica. AM je na tim izborima imala preko 290 glasova( više od bilo koje liste u svim MO) a HDZ oko 250. Ako je 250 više od 290 onda zaista jesmo izgubili te izbore. Neki bi od srama u zemlju propali zbog kupovine vijećnika a Joso Nekić se time još hvali. MO Brodarica nam je ukraden na za HDZ karakterističan način. I naravno nije nam to jedino vijeće gdje smo pobijedili. Na vlasti smo u još 3 MO Novi Bokanjac, Petrčane i Ričine. Dakle opet lažeš Joso.

U jednom se ipak mogu složiti sa Josom Nekićem. On nije neradnik. Pouzdano znam da u svom selu sadi i okopava krumpire, osobno mi se pohvalio time. Možda je to i radio čitavo ljeto. On je jednostavno neupotrebljiv u sustavu odgoja i obrazovanja, posebno kao pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo.

Joso ostavi se demagogije i popovanja ajde okopavati krumpire ako Boga znaš. Tamo ti je misto.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...