Raspad Udruge Franak: Čelništvo dalo ostavku!

Udruga Franak ostala je bez vodstva. Voditeljica udruge Katarina Lucić i njezini najbliži suradnici dali su ostavke, a kao razlog u obavijesti članstvu navode se “narušeni međuljudski odnosi”.

Obavijest koja je poslana članovima udruge objavljujemo u cjelosti:

Dragi naši članovi,

prošle subote, 17. listopada 2015. godine, bila je zakazana izvanredna Skupština Udruge Franak koja je bila zatvorenog tipa. Zbog određenog broja članova koji su došli prisustvovati Skupštini, a nisu primili poziv za sudjelovanje, Skupština nije održana jer bi bila protivna statutarnim odredbama.

Već dulje vrijeme, dio redovnog članstva (Nadzorni odbor, koordinatori i volonteri) i zaposlenice Udruge Franak zbog narušenih međuljudskih odnosa s tim određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti Udruge te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima.

Bez obzira na našu najbolju volju da ignoriramo i/ili riješimo navedeni problem, dio redovnog članstva i zaposlenice Udruge Franak ocjenjuju ovakvu radnu okolinu kao nemotivirajuću, štetnu i nezdravu te su se zbog postupaka određenog broja članova odlučili povući sa svojih pozicija u Udruzi. Ostavku su dali sljedeći navedeni:

– voditeljica udruge i voditeljica ureda Katarina Lucić,

– voditeljica odnosa s javnošću udruge Ivana Bjelica,

– osoba ovlaštena za zastupanje i koordinator za istočnu Hrvatsku Krešimir Bajamić,

– koordinator Ekonomsko-pravnog tima Jurica Dobrinić,

– sve tri članice Nadzornog odbora,

– osoba ovlaštena za vođenje registra Marko Sinković,

– likvidator i osnivač Udruge Božo Ivošević,

– povjerenica za Južnu Hrvatsku Rozita Jeličić,

– povjerenik za više županija u Središnjoj Hrvatskoj Marijan Petruša,

– aktivistica zadužena za Bjelovarsko-bilogorsku županiju,

– povjerenica za Istarsku županiju Gordana Šušljik,

– povjerenik za Primorsko-goransku županiju Zdenko Sobol,

– povjerenica za Međimursku županija Darinka Bistrović,

– član Tima za odnose s javnošću Ivan Kontrec,

– članovi Regionalnog tima Istočna Hrvatska – Darija Švob, Igor Vučak i Ivan Sabo,

– članovi Regionalnog tima Južna Hrvatska – Irena Puljiz Toth, Zvonimir Šunjić, Ljubica Kežić i Kata Kukurić,

– te tri volontera redovna člana Skupštine.

Izrazito nas žalosti činjenica da nismo bili u mogućnosti pronaći zajednički jezik u svrhu rješavanja problema te da su osobne razmirice, interesi i motivi pojedinaca prevladali nad mnogobrojnim ljudskim sudbinama. Iz tog razloga, navedene osobe redovnog članstva i zaposlenice Udruge odlučili su dati ostavku te svoje planirane projekte i dalje zajednički provoditi, ali izvan Udruge Franak. Zahvaljujemo svim članovima koji su podržali naš rad i trud te doprinijeli na bilo koji način u višegodišnjoj borbi. Preostali redovni članovi Udruge će nastaviti s informiranjem članstva i izabrat će nova tijela udruge. Molimo sve naše članove za razumijevanje i strpljenje, a zbog gore navedenih razloga se konzultacije diljem Hrvatske neće održavati tokom listopada. Budućem vodstvu Udruge želimo puno uspjeha u nastavljanju ove borbe!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...