Riješite se zauvijek zanoktica uz tri jednostavna savjeta

Brižno njegovane ruke često narušava pojava zanoktica, male kožice uz korijen nokta koja mnogima smeta ne samo iz estetskih razloga već i bolnog osjećaja.

Mnogi ovaj problem rješavaju rezanjem zanoktica, no to definitivno nije preporučljivo, stoga evo tri jednostavna savjeta uz koje ćete se zauvijek riješiti ove mrske pojave.

1. Nigdje bez kreme za ruke!

I rukama je potrebna redovita hidratacija, posebno ako su često u vodi, stoga uvijek nakon pranja ruke namažite kremom. Prilikom nanošenja kreme detaljno je umasirajte i u nokte i oko njih, što će potaknuti rast noktiju i omekšati zanoktice.

2. Ne režite kožicu!

Osim što rezanjem kožice tek privremeno rješavate problem zanoktica, to se nikako ne preporuča jer ona služi i kao zaštita nokta od bakterija. Umjesto rezanja, povremeno ih namažite posebnom kremom za zanoktice te nježno gurajte od nokta.

3. Uljna kupka za ‘kritično’ stanje

Ukoliko vam se zanoktice pojavljuju i uz redovito mazanje ruku, vrijeme je za malo ‘ozbiljniji’ tretman. Malu zdjelicu njegujućim uljem, primjerice jojobe ili kokosa te namačite u njoj vrhove prstiju po nekoliko minuta. Nakon toga na nekoliko minuta omotajte ruke u topli ručnik dok se ulje potpuno ne upije u kožu. Nakon toga posebnim štapićem nježno gurajte kožicu od nokta. Ponovite ovo najmanje jednom tjedno.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...