Silba domaćin međunarodnog natjecanja u lovu na veliku ribu

Međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu održat će se na otoku Silbi od 8. do 10. listopada 2015. godine u organizaciji Sportskog ribolovnog društva “Galeb” Silba.

– Napominjemo da je ovo natjecanje u “big game” ribolovu jedino koje se održava u Zadarskoj županiji od ukupno deset takvih natjecanja organiziranih na području cijele Republike Hrvatske, ističu organizatori.

Natjecanje se organizira s ciljem popularizacije sporta i promocije našeg akvatorija kao trajne “big game” destinacije međunarodnog značenja u ovom iznimno atraktivnom sportu. Do sada je interes za sudjelovanje iskazalo 35 – 40 timova (riječ je o brodovima s prosječno četiri člana).

– Na big game fishing dolaze veliki dečki loviti veliku ribu. To više nije igra, ovdje stvari postaju ozbiljne, a iskustvo promatranja nezaboravno. Najbolji ribolovci svijeta okupljaju se diljem svijeta, pa tako i na otoku Silbi kako bi se obračunali u sportskom lovu na veliku ribu, kažu organizatori i dodaju kako lov traje tri dana tijekom kojih se sve, naravno, odvija u znaku ribe, a od ulova se upriliči prava gozba. Klasičan big game fishing odvija se na otvorenome moru, na način da se panulaje (poteže udica) ili hrani riba (u more se baca mješavina hrane koja privlači ribu). Svatko mašta o tome da ulovi veliku ribu, ali big game fishing je nepredvidljiv do samoga kraja. Morate se naoružati strpljenjem i spremnošću na akciju.

U nastavku možete pogledati program natjecanja:

Zborno mjesto: Silba

8. listopada

14:00 sati: okupljanje i predstavljanje natjecatelja

15:00 sati: upoznavanje s propozicijama natjecanja i lovnim područjem

17:00 sati: prigodni program

9. listopada

7:00-7:30 sati: okupljanje i verifikacija natjecatelja, ukrcaj ješki na brod

8:00 sati: polazak u ribolovnu zonu

9:00 sati: udice u moru

17:00 sati: udice iz mora

10. listopada

7:00-7:30 sati: okupljanje i verifikacija natjecatelja, ukrcaj ješki na brod

8:00 sati: polazak u ribolovnu zonu

9:00 sati: udice u moru

17:00 sati: udice iz mora

18:30-19:00 sati: zajedničko uplovljavanje i privez brodova

19:30–20:30 sati: verifikacija ulova i rezultata

21:00 sat: proglašenje pobjednika i zajednička večera uz zabavni program.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...