Sraz dvaju “MUP-ovca” u IX. izbornoj jedinici

Izborna kampanja u 9. izbornoj jedinici donijet će i sraz dva ministra unutarnjih poslova, onog bivšeg Tomislava Karamarka, koji će biti prvi na listi Domoljubne koalicije te onog aktualnog Ranka Ostojića koji će predvoditi listu koalicije Hrvatska raste.

U ovoj izbornoj jedinici HDZ je na prošlim izborima osvojio čak sedam mandata, a ovaj put će taj uspjeh osim Karamarka pokušati ponoviti i bivša kninska gradonačelnica i direktorica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, šef ličko-senjskog HDZ-a i bivši ministar zdravstva Darko Milinović, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Ante Kulušić te predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver, piše Tportal.

I dok je pitanje koliko će se Ranko Ostojić kao prvi čovjek MUP-a zbog izbjegličke krize moći posvetiti radu na terenu, u tome će mu pokušat pomoći drugi ljudi na listi koalicije Hrvatska raste – mladi načelnik Tisnog Ivan Klarin, šefica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac, bivša ministrica Ingrid Antičević Marinović i predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović. Na posljednjem je 14. mjestu koalicijske liste je i pomoćnik ministra uprave, SDSS-ov Boris Milošević.

Osebujni primoštenski načelnik Stipe Petrina predvodi listu Mosta, dok je na čelu ORaH-ove liste javnosti nepoznata Danijela Grdelja.

Prolasku i još jednom saborskom mandatu nada se i bivši predsjednik Sindikata ribara i aktualni potpredsjednik Reformista Petar Baranović koji je u prošli saziv Sabora ušao kao član HNS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...