Studenti ni ove godine ne moraju HZZO-u donositi potvrde o redovnom upisu

Studenti ni ove godine ne moraju Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) dostavljati potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu 2015/2016, javljaju na stranicama Zavoda.

Kao i prošle godine, prema sporazumu s eMaticom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, HZZO je putem Web servisa preuzeo podatke o redovitim učenicima i studentima koji su redovno upisani u tekuću školsku i akademsku godinu. Zahvaljujući ovoj suradnji, na temelju dostavljenih podataka, HZZO će provesti prijavu za sve osobe kod kojih se može utvrditi status u obveznom zdravstvenom osiguranju temeljem redovnog školovanja, odnosno studiranja, te će se na taj način izbjeći gužve na lokacijama jer redoviti studenti neće morati osobno dolaziti regulirati svoj status.

Svi koji žele, svoj status u obveznom zdravstvenom osiguranju mogu provjeriti na web stranici www.hzzo.hr, a isto mogu učiniti i osobnim dolaskom na neku od lokacija HZZO-a.

Ako redovni učenici/studenti smatraju da im status u obveznom zdravstvenom osiguranju nije valjano utvrđen, mogu s potvrdom o redovnom školovanju/studiranju i potvrdom o prebivalištu doći na neku od lokacija HZZO-a i regulirati svoj status.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...