Svečano otvoren 17.  Biograd Boat Show

Jučer je otvoren najveći jesenski nautički sajam u regiji, Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d. u njezinom profitnom centru Marina Kornati. Biograd Boat Show 17.0 imat ćete priliku posjetiti  do nedjelje 25.listopada, ove godine uz rekordan broj izlagača i više od 300 izloženih plovila.

Sajam je otvorio pomoćnik  ministra pomorstva, prometa i  infrastrukture  Igor Butorac. Nazočnima se prilikom otvorenja obratio predsjednik uprave Ilirije d.d. Goran Ražnjević istaknuvši kako sve gospodarske grane imaju svoj kongresni centar a sa sigurnošću možemo potvrditi kako su nautičari dobili svoj kongresni centar u Marini Kornati, Ilirijin Biograd Boat Show.

I ovu godinu  sajam je  posjetio  ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin, a među uzvanicima na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije  Josip Zaher i veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Susan Cox.

Goran Ražnjević, Ilirija

Međunarodni nautički sajam, čiji je uspjeh od samog početka ovisio o entuzijazmu zaposlenika ILIRIJE d.d., u prvih 16 godina svog postojanja dokazao se kao vrhunska nautička manifestacija koja je grad Biograd na Moru definirala kao nezaobilazno nautičko središte. Od više nego skromnih početaka, kad je sajam otvoren sa svega 5 izlagača i nekoliko plovila, u nekoliko godina doživio je znatnu eksapnziju o čemu svjedoči činjenica da je 2014. godine na sajmu izlagalo 275 izlagača sa preko 291 plovila sa brojnim hrvatskim, europskim i svjetskim premijerama. Danas Biograd Boat Show broji preko 300 izlagača te  je  postao  najveći nautički sajam na području središnje i istočne Europe te je postao krovni  dio nautike, nautičke djelatnosti i integrirani dio hrvatskog turizma.

Sajam se zadnjih nekoliko godina održava krajem listopada što je pridonijelo ne samo poboljšanju nautičke ponude, već i produženju turističke sezone koju u Biogradu već tradicionalno otvaraju i zatvaraju nautičari.

Na ceremoniji svečanog otvaranja dodijeljena su posebna priznanja u devetnaestoj po redu akciji “Turistički cvijet-Kvaliteta za Hrvatsku”, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, a dodijeljene  su charter kompanijama, malim, srednjim i velikim marinama, dok je posebno priznanje dodijeljeno za doprinos razvoju nautičkog turizma.

Nagrade su dodijelili predsjednik gospodarskog vijeća HGK Zadar Dario Jurin, župan zadarske županije Stipe Zrilić i potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije  Josip Zaher.

Marini Kornati, Biograd dodijeljeno je priznanje u kategoriji VELIKA MARINA GODINE  koju je preuzeo predsjednik uprave Ilirije d.d. Goran Ražnjević .

Dugoročna strategija poslovnog razvoja Ilirije d.d. na prvo mjesto stavlja razvoj grada Biograda kao gospodarskog, kulturnog i turističkog središta biogradske regije koji ima sve preduvjete da se u potpunosti razvije u moderan turistički centar.

Svojom dugoročnom strategijom poslovnog razvoja ILIRIJA d.d. ima za cilj stvoriti međunarodno konkurentno Društvo; osigurati gradu Biogradu na Moru 1.500.000 milijun noćenja godišnje od čega 750.000 noćenja u vlastitim objektima; zaštita, implementacija i poštivanje ekoloških standarda i dugoročno održiva valorizacija vlastitog turističkog potencijala; razvoj svih segmenata turističke ponude (hotelijerstvo, kamping, nautika te zabavnih, animacijskih, sportskih, kulturnih i izletničkih sadržaja); usvajanje efikasnih i suvremenih trendova na području marketinga, prodaje i komunikacije u pravcu prodaje svojih proizvoda-usluga.

Nagrađeni u akciji “Turistički cvijet-Kvaliteta za Hrvatsku”:

U kategoriji MALA  MARINA GODINE  priznanja su dodijeljena:

1. Mjesto : Olive island marina

2. Mjesto :Marina Vrsar iz Vrsara

3. Mjesto : ACI marina Jezera iz Jezera

U kategoriji SREDNJA MARINA GODINE priznanja su dodijeljena:

1. Mjesto: ACI Marina Dubrovnik, Komolac

2. Mjesto: D-Marin Mandalina, Šibenik

3. Mjesto:ACI Marina Opatija, Ičići

U kategoriji VELIKA MARINA GODINE priznanja su dodijeljena:

1. Mjesto:D-Marin Dalmacija, Bibinje – Sukošan

2. Mjesto:Marina Kornati, Biograd N/M

3.Mjesto:ACI Marina Umag, Umag

U kategoriji “POSEBNO PRIZNANJE Za doprinos razvoju nautičkog turizma” priznanje je dodijeljeno  Marini Punat, Punat.

U kategoriji Charter kompanija priznanja su dodijeljena:

1. Mjesto: Angelina Tours D.O.O., Biograd N/M

2. Mjesto:Navigare Yachting D.O.O., Zagreb

3. Mjesto:Jadranska Jedrenja D.O.O., Zagreb

Za vrijeme trajanja  manifestacije BBS 17.0 održat će se zanimljive  radionice u Ilirijinom profitnom centru Marina Kornati, u prostorima Kapetanskog kluba.

U petak 23. listopada na rasporedu je Prezentacija francuskog tržišta,s početkom u 15:15 sati na kojoj će nazočiti direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj  Danijela Mihalić-Đurica i  direktorica predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Ivona Grgan.

U 16:00 sati održat će se radionica pod nazivom Spriječavanje obavljanja neregistrirane djelatnosti u nautičkom turizmu, na kojoj će nazočiti pomoćnik ministra MPPI  Igor Butorac, načelnica MPP Nina Perko, načelnik MPPI Boško Ercegovac, zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Split Aldo Zurak, ispred područnog carinskog ureda Split Ivica Radovčić.

Zajednička sjednica Izvršnih odbora HUP-a Podružnice Dalmacije i Udruge nautičkog sektora održat će se  u   kongresnoj  dvorani  Ilirijinog hotela Kornati 23. listopada , s početkom u 12:00 sati.

U nastavku pogledajte plan događanja za drugi dan manifestacije BBS 17.0:

23.10. Petak

10:00 -14:00 -Registriranje za 15-minutni Trial RC Dragon Force 65 -za radio upravljive modele jedrilica –(Yacht Club Biograd- Hala B )

11:00 Radionica Burze nautike-Pravilna primjena brtvila u nautici –TEXO- Hala C

11:00 – 12:00 – NauSys – prezentacija booking sustava za charter agente – kapetanski klub

12:00 –16:00 promocija i degustacija pjenušca „Bottega“u restoranu marine Kornati

12:00 – 14:00 Sjednica HGK Udruženja marina – Kongresna dvorana hotela Ilirija

12:00 – 14:00 Sjednica izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija i Udruge nautičkog sektora- Kongresna dvorana hotela Kornati

12:00 – 13:00 – MMK – prezentacija booking sustava za charter operatere – kapetanski klub

14:00 – 15:00 – NauSys – prezentacija booking sustava za charter operatere – kapetanski klub

14:00-16:00 Probna vožnja za RC Dragon Force 65 radio upravljive modele jedrilica

15:00 Radionica Burze nautike-Katodna zaštita od galvanskih struja DANG- Hala C

15:00 Radionica Burze nautike-Učinkovitija zaštita drvenih površina –Sig Sistemi- Hala C

15:15 – 16:00 HGK: Otvorena prezentacija francuskog nautičkog tržišta Danijela Mihalić-Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj– Kapetanski klub

16:00. 17:15 HGK: Otvorena Radionica – Sprječavanje obavljanja neregistrirane djelatnosti u nautičkom turizmu.

17:00 Radionica Burze nautike-Protupožarna zaštita na brodicama –Yacht Pool- Hala C

19:00 Otvorena zabava uz snack i Dirty Harry band – Restoran marine Kornati

Cijena ulaznice je 35 kuna, a više informacija možete pronaći na www.bbs.com.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...