U Hrvatskoj je čak 26.457 “zaraženih” VW vozila

Zastupništvo Porsche Croatia d.o.o. je izdalo priopćenje za javnost u kojem informira medije i svoje hrvatske klijente o najnovijim događanjima vezanim uz probleme s emisijskim testovima svojih vozila.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Volkswagen AG intenzivno radi na razjašnjenju nepravilnosti koje su uzrokovane korištenim softverom za optimiziranje dušikovih oksida (NOx) kod dizelskih motora, te užurbano radi na mjerama za poboljšanje emisije ispušnih plinova pogođenih dieselskih vozila, kako bi nadležnim tijelima već u listopadu 2015. prezentirali rješenja.

Duboko žalimo što su ovi događaji s emisijom ispušnih plinova kod dizelskih vozila poljuljali povjerenje naših kupaca i jamčimo da ćemo učiniti sve da ponovno i u potpunosti zadobijemo njihovo povjerenje.

Sva nova vozila EU6 iz Volkswagen koncerna koja se trenutno nalaze u ponudi u Europskoj uniji nisu pogođena ovom problematikom i ispunjavaju zakonske zahtjeve i ekološke standarde.

Isključivo vozila s dizelskim motorom tipa EA 189 EU5 s 3 i 4 cilindra zapremine 1,2 l, 1,6 l i2,0 litara pogođeni su softverom koji optimizira dušikove okside (NOx) prilikom ispitivanja (NEFZ).

lnternom provjerom utvrđeno je da će od ukupno 11 milijuna vozila koncerna diljem svijeta, servisnom mjerom u Hrvatskoj biti obuhvaćeno ukupno 26,457 vozila.

Razdijeljeni su prema sljedećim markama:

14.230 VW osobna vozila
2.564 VW gospodarska vozila
2.517 Audi
836 SEAT
6.310 Škoda

Troškove za potrebne mjere snose marke Volkswagen koncern i za naše kupce bit će potpuno besplatne.

Nadalje, naši kupci mogu biti potpuno sigurni da navedena problematika ni na koji način ne utječe na sigurnost i mobilnost njihovog vozila. Sva vozila su tehnički sigurna i spremna za daljnje korištenje bez ikakvih ograničenja.

Ne postoji poveznica pogođenih dizelskih vozila s nacionalom provjerom ispušnih plinova pri provođenju EKO testa na redovitim tehničkim pregledima u Hrvatskoj. U tom smislu svi naši kupci mogu biti potpuno mirni.

Od danas na internetskim stranicama marki koje Porsche Croatia d.o.o. zastupa (volkswagen.hr, audi.hr, seat.hr, skoda.hr) možete naći aktualne informacije o ovoj problematici te ćemo ubuduće na tim mjestima davati najnovije informacije kako bi naši kupci bili pravodobno informirani o svim novostima vezano za ovu temu.

Na tim internetskim stranicama u najskorije vrijeme će biti raspoloživ i pretraživač preko kojeg će vlasnici i korisnici vozila moći (na osnovu broja šasije vozila) provjeriti je li njihov automobil pogođen ili nije.

Sve informacije o svom vozilu kupci mogu dobiti na:
– besplatni hotline telefon: 0800 1985 (radnim danom od 08:00 do 19:00 sati)
– pismenim putem na: [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...