U Zadru započeo petodnevni posjet kineske turističke delegacije Hrvatskoj

U organizaciji Chinese Southeast European Business Associationa (CSEBA) kineska delegacija sastavljena od predstavnika tridesetak turoperatora iz te dalekoistočne zemlje sletjela je jučer u Zračnu luku Zadar.

Kinezi su Zadar odabrali kao prvu točku petodnevnog posjeta Hrvatskoj, a krajnji im je cilj dovođenje kineskih turista (u velikim brojevima) u Lijepu Našu.

Kina je u 2015. godini već dosegla brojku od 100 milijuna gostiju koji su za odmor odabrali inozemstvo, kazali su kineski veleposlanik u Republici Hrvatskoj i zamjenik ministra turizm,a vidjevši upravo tu šansu naše zemlje kao jedne iznimno atraktivne turističke destinacije.

Ivica Vlakić, zamjenik gradonačelnika, pozdravio je delegaciju u ime našega grada, uzgred istaknuvši zanimljivost Zadra kao mjesta kulturne i prirodne baštine. Kineski turisti upravo su zanimljivi po tome što im je najprivlačnije razgledavanje takvih znamenitosti, a ne sunce i more koje Hrvatska “prodaje” već dugi niz godina.

Nakon susreta u Zračnoj luci Zadar delegacija je nastavila svoje putovanje po Hrvatskoj, ali ne prije nego što su bacili oko i na naš predivan grad koji bi im se svakako trebao urezati u sjećanje po svim svojim brojnim kulturnim znamenitostima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...