Udruga umirovljenika Jazine I – Zadar na jednodnevnom izletu u Sinju

Stotinjak članova Udruge umirovljenika  Jazine I iz Zadra uputilo se 18.listopada na jednodnevni izlet u Sinj. Jutro je nagovijestilo ugodan i topao dan a kada se pojavio harmonikaš kao cjelodnevna pratnja, znalo se da će biti pjesme i veselja.

Zbog poduže vožnje starom cestom preko Knina i Vrlike pružila nam se prilika da upijemo djelić netaknute prirode i da se na trenutak izgubimo u prekrasnom zelenilu siromašnog ali ljupkog kraja Dalmatinske Zagore. U Sinju nas je dočekao simpatičan vodič s kojim smo razgledali znamenitosti grada. Trudio se približiti nam  povijest Sinja koji je sjedište Cetinske krajine, poznat po Alci i crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Obišli smo i ostale kulturne spomenike grada i obnovili znanje o poznatim ličnostima koje su na svoj način doprinijele povijesti ovog kraja. Naročito zanimanje izazvao je odlazak u Muzej Sinjske alke gdje nam je putem video projekcije iznijeta bogata povijest Sinja te predočen fenomen Alke, oružja i odora.

Nakon obilaska umorni i obogaćeni kulturom i stoljetnom tradicijom grada Sinja, uživali smo u finom ručku u restoranu “Pinjur”. Za odličan štimung pobrinuo se naš harmonikaš  svojom pjesmom i svirkom. Plesalo se i pjevalo dok nije došlo vrijeme za povratak.

Sinj smo napustili, ali lijepa sjećanja nosimo zauvijek – netko u srcu, netko u uspomenama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...