Uhićeni Slovaci koji su krali plovila i opremu na području Zadra i Rijeke; Oštetili vlasnike za više stotina tisuća kuna!

Policijski službenici I policijske postaje Zadar u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, uhvatili su dva Slovaka u dobi od 40 i 27 godina koje se sumnjiči da su tijekom ljeta, na zadarskom i riječkom području, otuđivali gumenjake, vanbrodske motore, jet-skije i ronilačku opremu vrijedne više stotina tisuća kuna!

Njih se sumnjiči da su na Viru još u travnju provalili u kuću u vlasništvu Čeha iz koje su ukrali dva jet-skija Yamaha s prikolicama, dva kompleta ronilačke opreme i odijela za jet-ski vrijedne preko sto tisuća kuna.

Također su osumnjičeni za krađu vanbrodskog motora iz dvorišta kuće u vlasništvu 59-godišnjaka vrijednog 70-ak tisuća kuna. Osim toga, u travnju su u Ninu s parkirališta otuđili još jedan jet-ski s prikolicom i čekić za mini bager težak 150 kilograma! Ukupna vrijednost ovih ukradenih stvari premašuje 30 tisuća kuna.

Policija je u sklopu kriminalističkog istraživanja pronašla dvije njihove jazbine – jednu na Silbi, a drugu u Zadru. Zatečena ukradena imovina (doduše, tek dio nje) je vraćena vlasnicima, a slovački lopovi su privedeni.

Slovake se sumnjiči kako su slična kaznena djela počinili i na području Kvarnera te su nakon uhićenja odvedeni pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci.

Iz lopova se želi izvući informacija o drugim počinjenim kaznenim djelima, primjerice mijenjanju serijskih brojeva s vanbrodskih motora i otuđenih plovila te prijevozu istih preko granice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...