VIDEO: Iz kuhinje Tomislava Karamarka

Prijatelji i kolege me često zezaju zbog imenjaka i prezimenjaka, kaže dobro raspoloženi kuhar, kojeg smo zatekli na njegovom radnom mjestu u hotelu Falkensteiner Funimation na Boriku, gdje radi kao executive chef. On je jedan od najboljih kuhara Hrvatske, a nedavno je imao čast kuhati za brojne Euroligaše na nedavno održanom Zadar Dogus Basketball Tournamentu. Na gala večeri koja je donijela dašak glamura u Zadar, pripremio je raznovrstan meni kakvog se ne bi posramili ni u Hollywoodu.

Bilo je dosta zahtjevno, sve su to komplicirana jela ali uz dobru pripremu, organizaciju to se odradilo bez problema. Nismo imali previše posebnih zahtjeva, par njih je tražilo jela bez laktoze, neki bez glutena. Sve u svemu nisu bili prezahtjevni,  izjavio je Tomislav.

Poznati zadarski kuhar, baš kao i sudionici Zadar Dogus Basketball Tournamenta, osvajač je brojnih natjecanja, turnira i medalja. Tako je lentu državnog prvaka u kulinarstvu osvojio pokazavši najviše kreativnosti, kulinarskog umijeća te profesionalnosti u pripremi raznolikog menija na desetim Danima hrvatskog kulinarstva. Kao i poznati košarkaši sa Zadar Dogus Basketball Tournamenta, svoje medalje osvojio je diljem Starog kontinenta. Tako je lani na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu – najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu s Hrvatskom nacionalnom seniorskom reprezentacijom kući donio srebrnu medalju.

– Na velikim natjecanjima se ne ocjenjuje samo okus i izgled jela. Ocjenjuje se i ponašanje kuhara u kuhinji, urednost, organizacija. Čak se gleda kako su posložene stvari u frižider,  objasnio je Tomislav.

Što je sve ovom prigodom rekao, možete pogledati ovdje:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...