14 razloga zašto jesti slaninu

Volite slaninu? Slobodno navalite!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Elite Daily tvrdi da je riječ o namirnici punoj proteina i vitamina, u kojoj se ugljikohidrati nalaze samo u tragovima.

1. Slanina je jedina hrana koja je istodobno slana i slatka
Osim toga, ukusna je. Slanina je slano-slatki užitak u kojem su ta dva okusa racionalno raspodijeljena. To je hrana koja spaja suprotnosti.

2. Uopće ne sadrži ugljikohidrate
Kao što znamo, Sotona je izmislio ugljikohidrate. Suprotno uvriježenom mišljenju, ne debljaju nas masti, već ugljikohidrati. Znanost potvrđuje da uz prehranu sa smanjenim udjelom ugljikohidrata možete smršaviti. Mnogi misle da nam ugljikohidrati pružaju energiju, no to nije istina. Čak su i naši preci energiju nadoknađivali mastima. Masti su mnogo učinkovitije u održavanju energije. Izbjegavajte ugljikohidrate, jedite slaninu!

3. Ultimativno je oružje protiv mamurluka
Ništa ne može izliječiti mamurluk poput masne slanine i šalice kave. To je univerzalna istina. Nema bolje stvari za liječenje mamurluka od slanine i cheeseburgera. Ili cheeseburgera sa slaninom.

4. Smanjuje glad
Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete dulje biti siti nego da se najedete ugljikohidrata. Ako umirete od gladi, slobodno pojedite malo slanine i izdržat ćete od doručka do ručka ili ručka do večere. Zapravo, između svih obroka.

5. Ponekad je život bolji kad je malo hrskav
Činjenica je da u životu nije sve glatko, a slanina dokazuje da je tako i bolje. Pržena hrskava slanina podsjeća nas da je život vrijedan sa svim svojim zavijucima.

6. Ima li išta bolje od buđenja uz miris pržene slanine?
Pogotovo ako je prži komad u vašoj kuhinji. Bez obzira kakva je noć iza vas i kakav je dan ispred vas, miris slanine ujutro sigurno će vam popraviti raspoloženje.

7. Puna je vitamina
Slanina je puna esencijalnih B vitamina, koji su nam potrebni za održavanje imunološkog sustava. Sadrži 65 posto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 posto niacina, 38 posto vitamina B12 i 36 posto cinka. Zaboravite multivitamine i okrenite se slanini.

8. Ne trebate se bojati ponekad se zamastiti
Dobro je zaprljati se s vremena na vrijeme, posebice ako to činite slaninom.

9. Jeli su je i naši preci
Paleo dijeta je posljednji hit, no ona potječe iz davnih vremena. Tako su se hranili praljudi, prije nego je prerađena hrana postala dio naše prehrane.

10. Lako se priprema
Slanina je ostvarenje snova svih lijenih osoba, lako ju je pripremiti, a istodobno je jako ukusna i zdrava. Možete je pripremati i u mikrovalnoj pećnici.

11. Možete je staviti na baš sve i može biti dio svakog vašeg obroka
Slanina za doručak? Može! Slanina za ručak? Može! Slanina za večeru? Može! Slanina uvijek zvuči dobro, bez obzira na doba dana.

12. Čak i kad je loša, dobra je
Ono što čini slaninu posebnom jest to što ne može biti loša. Istina, ponekad ju je teško žvakati i prehrskava je, ali i dalje se može pojesti. Uvijek će biti ukusnija od brokule, zar ne?

13. Svatko ima svoj faktor
Uvijek postoji način za uživanje u slanini, unatoč bilo kakvim granicama. Ne volite svinjetinu? Što ako vam vjera brani slaninu? U tom slučaju za vas je slanina od puretine. Možete dobiti slaninu od bilo koje životinje. Slanina je univerzalni jezik.

14. Bogata je bjelančevinama
Bjelančevine su ključni sastojak zdrave prehrane, a srećom slanina je puna bjelančevina, piše portal Čuda prirode.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: