Antifašistička akcija zadar

Zadarski antifašisti obavili lekturu i korekturu grafita protiv izbjeglica

Društvene mreže
Tamni način

Nakon što je u Zadru u blizini Hypo banke i zadarskog kolodvora osvanuo grafit kojim je autor na “engleskom jeziku” poručio kako izbjeglice nisu dobrodošle u Zadar, o čemu smo već pisali ovdje, zadarski antifašisti dali su se u akciju.

Grafit su opismenili i sadržajno ispravili, da ne bude više na sramotu našeg grada. Na svom Facebook profilu Antifašistička akcija Zadar, aktivisti su dežurnim dušebrižnicima ostavili i poruku: “Ono kad moraš desničare još i gramatički ispravljati. Valjda će sljedeći put ispravno napisati da trošimo manje vremena.”

Ovo nije jedini grafit kojeg su doveli u red. Prekrižena su mnoga nacistička i ustaška obilježja, kad ih već nadležni nisu imali vremena (ili volje) uklanjati.

Prekrižen kukasti križ

Akcija zadarskih Antifašista također podsjeća na ulice, koje su nekoć nosile imena antifašističkih boraca. Primjerice, na Kalelargi je tako osvanuo grafit “Ulica Ive Lole Ribara”, u nekadašnjim ulicama Nenada Parente i Velimira Škorpika sada stoje natpisi “Nenad Parenta heroj a ne zločinac” odnosno “Velimir Škorpik heroj a ne zločinac”. Na ovaj potonji netko je dopisao ime poglavnika Ante Pavelića i tako započeo svojevrsni “rat” grafitima. Nije trebalo dugo da antifašisti dopišu “Ante Paveliću, pošto Dalmacija?”, podsjećajući na lakoću kojom se ustaški poglavnik odrekao dijelova naše zemlje u korist Italije.

Grafit Ante Paveliću pošto Dalmacija

Hoće li zadarski antifašisti uspjeti probuditi uspavane komunalne redare i hoće li se nadležni konačno baciti u veliku akciju uklanjanja sramotnih grafita raznih nacista i ustašoida koji truju naš lijep grad, ostaje za vidjeti.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

1 Comment

Click here to post a comment

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar