Zašto je SDP-ov vijenac ostao sam na Gradskom groblju?

Povodom sutrašnjeg Dana neovisnosti Republike Hrvatske, jutros su izaslanstva državnih, županijskih i gradskih vlasti, vojske i policije, političkih stranaka te udruga proizašlih iz Domovinskog rata položila vijence u čast poginulim braniteljima. No, ne i zadarski SDP.

Njihov je vijenac jedini ostao prislonjen uz ogradu. Zatečeni ovim, u najmanju ruku neobičnim prizorom, odlučili smo doznati je li problem u zaboravljivosti članova ove stranke, lošoj organizaciji ili nečem sasvim trećem.

SDP-ov zaboravljeni vijenac

No, spekulacije o zaboravljenom vijencu odlučno je demantirala Omerka Šarić Frantin iz SDP-a Zadar:

– Nema smisla polagati vijenac dan ranije. Zadarski SDP odat će počast hrvatskim braniteljima sutra, a to smo i objavili na našim stranicama. Odluka o raskidanju svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ, donijeta je 8., a ne 7. listopada i tada ćemo ga i obilježiti!, kaže Šarić Frantin.

No, nameće se logično pitanje – kako je uopće došlo do jednog ovakvog propusta?

– Vijenac smo naručili ranije, kako bi bio spreman za sutra. No, čini se da je došlo do određenog nesporazuma pa su ga iz cvjećarnice već danas dopremili i smjestili uz ogradu. Riječ je zaista o čistom nesporazumu, objasnila je Šarić Frantin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...