Znate li kad je najbolje vrijeme za udaju?

Brak je institucija koje je i dalje prilično popularna, bez obzira na lude šezdesete, sedamdesete, 21. stoljeće i sve ostale kategorije “modernosti” kojih se možemo sjetiti. Ako ništa drugo, popularan je starijim generacijama koje svoje potomstvo i dalje teroriziraju pitanjima – kad ćeš se udati.

Kriza morala, braka, kako god to vi zvali zahvatila je više-manje cijeli “razvijeni” svijet, pa su rastave postale uobičajena stvar, a istraživači sa Sveučilišta Utah proveli su istraživanje analizom podataka o broju vjenčanih i razvedenih po dobnim skupinama – rezultati su prilično turobni.

Naime, ako se udate s dvadeset godina, imate 50 posto veće šanse za razvod nego da se udate pet godina kasnije. Udajom nakon 25. šanse za razvod padaju 11 posto godišnje.

No, ne za dugo, kažu istraživači – samo dok ne navršite 32 godine. Nakon toga, šanse opet rastu za po pet posto godišnje.

Ispada da se najbolje udati između 25. i 32. godine života, ali mi smo i dalje uvjereni da prava ljubav pobjeđuje u bilo kojim godinama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...