Sutra Noć kazališta u HNK Zadar

Ove subote, 21. studenoga održava se Noć kazališta, u kojoj HNK Zadar sudjeluje od samog početka, već sedmu godinu zaredom, a u sklopu nje zaprimili smo sljedeći dopis s programom:

u 19 sati pozivamo vas na otvorenje izložbe KAZALIŠNE PRIČE u Maloj dvorani HNK Zadar. Radi se o izložbi kostimografskih crteža i kostima Marije Šarić Ban ideje do realizacije povodom 40 obljetnice rada Jasne Ančić i 70 godina HNK Zadar iz 14 predstava HNK Zadar od 2008. godine do danas (Mambo Italiano, Željezo, Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica,  Sarah Bernhardt, I to je ljubav, Američka papisa, Velike diktatorice, Od Foše do Atlantide, Govori mi o Augusti, Kokoš, Gospoda Glembajevi,  Thérèse Raquin, Bepo i Marijeta, Dom Bernarde Albe). Prikaz nastajanja kostimografije od ideje do realizacije,  a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

u 20 sati pogledajte predstavu suvremenog španjolskog dramatičara Juana Mayorge, UMJETNOST INTERVJUA u koprodukciji HNK ZADAR i HNK SPLIT i u režiji Nenni Delmestre. Igraju: Jasna Ančić, Žana Bumber, Sara Ivelić i Bojan Brajčić. Predstava je premijerno izvedena u travnju ove godine te je dobila izvrsne kritike. Ulaz je slobodan uz preuzimanje gratis ulaznica od petka, 20. studenoga na blagajni HNK Zadar (11-13h, 18-20h).  

u 23 sati ne propustite glazbenu poslasticu, koncert ZORANA PREDINA & DAMIRA KUKURUZOVIĆA i njegovog banda DJANGO GROUP. Dva vrhunska glazbenika u pratnji Django grup izvest će odličan koncertni repertoar koji će uključivati gipsy swing standarde te Predinove najveće hitove, koji uz  virtuoznog Kukuruzovića na gitari pozivaju publiku na ples i pjevanje. Ulaznica je simbolična, iznosi 20,00 kuna, a može se od danas kupiti na blagajni HNK Zadar (11-13h, 18-20h).

U Noći kazališta sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Republici Hrvatskoj. Ove će se godine moći pogledati 125 predstava i sudjelovati na 80-tak popratnih programa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...