Aktiv DDK Preko prikupio 70 doza krvi

Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Preko uspješno je provelo treću po redu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija darivanja krvi organizira se u suradnji s Crvenim križem Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar, a prikupljene su 23 doze dragocjene tekućine.

Da darivanje protekne u redu pobrinuo se medicinski tim Opće bolnice u Zadru na čelu s dr. med. Karolinom Balajić.

–  Aktiv DDK Preko osnovan je 1991. godine i godišnje organizira tri akcije darivanja krvi u Preku te objavljuje javne pozive za darivanje krvi na otoku Ugljanu. Posebna zahvala na dobroj suradnji i razumijevanju medicinskom osoblju Opće bolnice Zadar – dr. med. Ivni Lucin, dr. med. Vjeri Visković i dr. med. Karolini Balajić koje dolaze u Preko izvan svoga radnog vremena i provode akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Također, ovom prigodom zahvalila bih se Branku Kolanoviću iz Crvenog križa Zadar koji prati rad DDK Preko i velika nam je potpora u organizaciji i akciji darivanja krvi, istaknula je predsjednica aktiva Jelena Đuriš. Uputila je zahvalu Općini Preko na financiranju rada Društva i pomoći kod obroka zahvalnosti za darivatelje.

DDK Preko jedna je od najuspješnijih podružnica u Zadarskoj županiji, obzirom na broj stanovnika i broj sakupljenih doza krvi koja nerijetko znači – život. Aktiv trenutno broji oko 100 članova od kojih je aktivno 70-ak članova. Ostali članovi imaju već određeni broj godina ili iz zdravstvenih razloga više ne smiju darivati krv. Podružnica Preko za svoj rad dobila je zahvalnice Zadarske županije, a članovi zahvalnice za humani doprinos društvu. Među darivateljima su veterani kao Jakov Sorić koji ima 88 darivanja,  Šime Vidas i Marin Kačan s više od 60 darivanja te Grozdana Gregov s više od 50 darivanja.

Aktiv DDK Preko u ovogodišnje tri akcije dobrovoljnog darivanja krvi prikupio je 70 doza dragocjene tekućine.

Krv su darivali: Marin Pantalon, Jasminka Pavin, Renato Kezija, Jakov Sorić, Ivo Šoša, Josip Štajerec, Zvonko Marcelić, Robert Šoša, Paula Šoša, Dušanka Gregov, Zlatko Klarin, Pave Sorić, Luka Ivanov, Grozdana Gregov, Zora Župan, Anita Miloš, Marin Lovrić, Jure Mazić, Adam Miloš, Ante Šoša, Zlatko Sorić, Danijel Popović i Sebastijan Košta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...