Android i Chrome OS uskoro postaju jedno!

Nakon što je na neko vrijeme priča o spajanju Googleovog Chrome OS-a i Android platforme postala tišom, Wall Street Journal objavio je kako u sklopu Alphabeta Google ipak priprema spajanje tih operativnih sustava u jedno.

WSJ ne navodi izvore za svoj izvještaj, iako je Google, kao takav, i mjesecima ranije pokušao odbiti navode o spajanju Chrome OS-a s Androidom. U više navrata izjavili su kako su posvećeni razvoju obiju platformi, neovisno te da Chromebook računala imaju svoje mjesto na tržištu.

‘Inženjeri su u Googleu proveli dvije godine kombinirajući te dvije platforme i nedavno su napravili značajan uspjeh u njihovom spajanju’, prenosi Wall Street Journal informacije dvaju insidera. Android kao mobilna platforma dominira tržištem, dok Chrome OS, usprkos navodima iz Googlea, nema značajnijeg proboja već neko vrijeme. Ipak, potonji sustav ima određenih prednosti u smislu predstavljanja boljeg iskustva korištenja za punokrvna računala. Kombiniranjem tih dviju platformi u jednu, Google bi itekako mogao postati još većom noćnom morom za konkurenciju.

Najavom i eventualnim izlaskom nove platforme koja kombinira Chrome OS i Android, Chromebook računala trebala bi dobiti i novo, za sada nedefinirano, ime brenda.

Apple zasad vrlo strogo odvaja iOS i OS X platforme, dok drugi IT-div, Microsoft, s Windows 10 operativnim sustavom kombinira stvari dostupnima na svim mogućim varijantama uređaja – od pametnih telefona, preko tableta i prijenosnika pa sve do desktop-računala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...