Botić reagirala jer Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja ne smatra Živi zid relevantnom opcijom

 

Dva dana uoči izborne šutnje, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja (NSZVO) uputio je svojim članovima na Sveučilištu u Zadru (a i ostalim članovima na nacionalnoj razini) dopis kojim ih informira o tome što s obrazovanjem, zdravstvom i ekonomijom nakon izbora planiraju glavne političke opcije.

Međutim, u dopisu kao jedna od glavnih političkih opcija nije spomenut Živi zid, zbog čega je reagirala Marjana Botić iz Akcije mladih, smatrajući kako je im je nanijeta velika nepravda. Njezino priopćenje možete pročitati ovdje:

Kao aktivna sudionica izbora sa liste koalicije Živog zida i Akcije mladih u IX. izbornoj jedinici javno prozivam sve umrežene institucije, stranke i pojedince za najobičniji balkanski cajkaško zaostali šovinizam prema svemu i svakome tko želi promijeniti stanje u ovoj Hrvatskoj prema normalnom civiliziranom društvu.

Kad razmislite; bi li itko pričao o deložacijama, ulozi HNBa, dugovima, ovrhama, neradu sudstva i državnog odvjetništva, moralnom srozavanju političkih “elita”… i svim tim temama da nije Živog zida i Ivana Vilibora Sinčića koji ih je na predsjedničkim izborima stavio u centar interesa i od tada ih Živi zid jedini uporno doslovno nosi na ramenima?

Bili ikoja šutljiva oporba u Zadru promovirala teze “puno je opcija ali samo su jedan Veliki i Dragi Vođa” u strahu za vlastiti sigurni status quoda nije Akcije mladih u Zadru?

Zato je Živi zid na nacionalnoj razini jedina relevantna i istinski nova opcija koja može i želi ove teme na drugačiji način početi rješavati u Hrvatskom Saboru. Zato je Akcija mladih kao oporba napravila više po stanje društvene svijesti i potrebe mijenjanja koruptivnog sustava u Zadru od velike koalicije zajedno u sve ove godine.

Razočarana sam i ja i mnogi koji već 25 godina gledamo licemjerje, pljačku domovine pod izlikom patriotizma, uništavanje obitelji, moralnih, materijalnih i svih drugih vrijednosti u društvu i njihovo mijenjanje primitivnim, bukačkim, divljim temama “partizana i ustaša” i “Velikih Vođa” u 21. stoljeću.

Moje razočaranje je tim bilo veće kad je dva dana prije izborne šutnje stigao dopis Nezavisnog?! (Sic!) sindikata znanosti i visokog obrazovanja svima nama članicama i članovima na Sveučilištu u Zadru (a jednako tako svim članovima na razini države) u kojem se tobože informira članstvo “Što s obrazovanjem, zdravstvom i ekonomijom nakon izbora planiraju glavne političke opcije?”

U privitku pristiglog nam dopisa nabrojane su te “glavne” političke opcije prema NSZVu: Ribićev obožavani HDZ sa satelitima Mostom i SDP sa satelitima Josipovićeve i još neke stranke, te tobože manje ili više još i da li? nesvrstane ORAH i Pametno.

“Lijepo” je da i središnjica jednog od najmoćnijih sindikata općenito a ne samo u sustavu obrazovanja također ima kriterije izbora “glavnih” političkih opcija  po načelu potpuno jednakom onom “velikih” političkih stranaka i njihovih, našim novcem doniranih, medija, čija je poveznica: “samo da sve ostane isto”!

Zato javno poručujem: niti je Zadar utvrda cajkaškog HDZ–a niti je Hrvatska utvrda dviju frakcija iste davno prokazane organizacije jedne unitarističke službe – nego smo svi mi taoci našim novcem dotiranih institucija, stranaka i pojedinaca koji nas iscrpljujete, pljačkate i uništavate već 25 godina.

Ali sad više ništa nije isto. Svi imamo priliku dati podržati nešto što nije “isto”.

Zato javno pozivam sve razumne članove našeg društva da razmisle o vlastitoj odgovornosti za izbor političke opcije na izborima u nedjelju ili u najgorem slučaju na pasivnost i “ostajanje u kući” toga dana. “Nagrada” bi mogla biti da ostanete bez iste.

U nedjelju odlučujemo da li želimo da sve ostane isto kao zadnjih 25 godina.  I o tome tko će, kao do danas “moj” sindikat (kojem svakako više neću davati svoj novac za članarinu) moći upotrijebiti ili zloupotrijebiti naš novac? Igrati se našim životima fabricirajući informacije odlučujuće za našu budućnost?

Duboko vjerujem da nas je puno kojima je dosta takvog licemjernog ponašanja čimbenika društva. Dajmo priliku onima koji dijelima, a ne lažnim patritizmom, imaju hrabrosti i srca boriti se za pošteniju, mirniju i uređenu Hrvatsku svih njenih građanki i građana.

Dodajem da je na moju inicijativu iz središnjice Živog zida (kao nacionalne komponente naše koalicije) pokrenut postupak da se ispravi ova difamacija naših napora i uvaže relevantne činjenice na koje se pozivam u dopisu, tako da je NSZVO – u upućen dopis sa smjernicama programa Živog zida kako bi se poslao kao nadopuna autocenzuriranom mailu Sindikata i na taj način pravilno informiralo članstvo svih podružnica u Hrvatskoj o postojanju programa Živog zida za sva relevantana pitanja (na znanje na sljedećem linku: http://www.zivizid.hr/ politicki-program-zivog-zida/

Srdačno,

Marjana Botić (kandidatkinja sa liste ŽZ/AM u IX. izbornoj jedinici)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...