Diljem zemlje zapaljene svijeće za Vukovar i Škabrnju

U Zadru, Splitu, Zagrebu, ali i ostalim gradovima u Hrvatskoj, duž cijele Vukovarske ulice, svijetle tisuće lampiona, a na trgu preko puta dvorane Lisinski gori Vukovarsko svjetlo mira. Tradicionalno su se okupili brojni građani kako bi odali počast žrtvama i zapalili svijeće.

Učenici 11. zagrebačke gimnazije svijećama su oblikovali ime grada heroja, a prije odlaska u Vukovar svijeću je zapalila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Djelatnici zagrebačke osnovne škole Većeslava Holjevca zajedno su s učenicima na malo drugačiji način odali počast Vukovaru – gradu heroju. Na inicijativu domara, vukovarskog branitelja, napravili su maketu Vodotornja te na školskom igralištu zapalili svijeće postavljenje u obliku simbola stradanja – Vodotornja.

Karlovčani počast Vukovaru odaju na svojim rijekama. Sada već tradicionalno, na dubovačkoj Kvaki u spomen na Vukovar puštaju lampione Kupom. Njihov put trebao bi završiti upravo u Vukovaru, a Karlovčani koji su također proživjeli 4 teške ratne godine, stotinama lampiona na rijekama se toga prisjećaju i suosjećaju s Vukovarcima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...