Domoljubna koalicija: “Plan 21 za zadarsku bolnicu je ukidanje bolničkih odjela”

Kandidati s liste Domoljubne koalicije protekli su tjedan obišli mnoge dijelove grada i gradskih četvrti i razgovarali s građanima. Bili su u MO-rima Bili Brig, Stanovi, Ploče, Crno, Crvene kuće, Ričine, Arbansi, Višnjik, Voštarnica, Smiljevac i drugima, a do kraja predizborne kampanje obići će sve zadarske mjesne odbore. S građanima su razgovarali Božidar Kalmeta, Josip Bilaver i Rudolf Dvorski.

– Svi mi znamo da je vjetar u leđa zadarskom turizmu dao Ryanair i druge niskotarifne aviokompanije koje su Zadar povezale s brojnim europskim destinacijama iz kojih nam je došao velik broj turista. Ali kad je nadležni ministar vidio kako turistički promet u Zadru raste, smanjio je subvenciju ovog projekta s 4 na 1,5 milijun kuna, a sve kako bi niskotarifne aviokompanije otišle u neke druge destinacije, kazao je kandidat na listi IX. Izborne jedinice i gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta.

– Slična stvar dogodila se i s našom bolnicom. Ona se razvijala u dobrom smjeru zahvaljujući zadarskoj županiji, gradovima, općinama i zadarskim gosodarstvenicima, koji su tu bolnicu pomagali. Međutim, resorni ministar ustvrdio je da se bolnica nekontrolirano razvija i da taj razvoj treba zaustaviti. Nakon toga Zadarskoj županiji oduzimaju se ovlasti upravljanja bolnicom, ministrastvo preuzima vodstvo nad njom da bi danas došlo do toga da se razmatra i najavljuje ukidanje nekih bolničkih odjela, upozorio je Kalmeta.

-Iz Zadra u ovoj Vladi nema niti jedan ministar, nema niti jedan zamjenik ministra, nema ljudi koji nam mogu pružiti potporu u državnoj vlasti, koji će se zalagati za nas, koji će nas saslušati i pomoći. A i oni koji su bili, nisu uspjeli niti privesti kraju izgradnju gotovo završenog Centra Mocire za djecu s posebnim potrebama, podsjetio je Josip Bilaver.

-Mi ovdje živimo s vama. Možete nas vidjeti svaki dan, susresti na ulici, obratiti nam se s bilo kojim problemom koji vas muči, možete nam reći s čim ste nezadovljni jer smo tu zbog vas, da vas saslušamo i rješavamo vaše probleme. S druge strane, možete li se sjetiti kad je zadnji put bilo koji od zadarskih SDP-ovih političara bio ovdje kod vas, upitao je građane gradonačelnik Kalmeta. – SDP je jedino među vama pred izbore kada se trebaju politički promovirati, a možda ni tada, dodao je.

– Oduzimanjem statusa regionalnog središta, SDP grad Zadar želi svesti na tešku provinciju, no neće im to proći. 8. studenog maknut ćemo ovu ati-zadarsku vlast i glasovati za one koji mogu pomoći Zadru, Zadarskoj županiji i Hrvatskoj, a to je lista HDZ-a i Domoljubne koalicije, poručili su kandidati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...