"DOMOLJUBNA" U PAGU, KALIMA I PREKU

Domoljubna koalicija: “Vratit ćemo oduzete potpore otocima i otočnom stanovništvu”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Kandidati Domoljubne koalicije za 9. izbornu jedinicu, Božidar Kalmeta, Josip, Bilaver i Ante Župan žiteljima Paga, Kali i Preka predstavili su program za budućnost i bolje suta, pobjedničke Domoljubne koalicije, 5+ Hrvatska.

O otocima i otočanima:

– Domoljubna koalicija ima program koji predviđa podizanje kvalitete života otočnog stanovništva kroz vraćanje potpora i poticanje gospodarstva na otocima. Nećemo se ponašati onako kako se prema otočanima ponašala aktualna Vlada, na način da im je dodatno poskupjela i zakomplicirala život. U četiri godine ove Vlade niti jedan projekt na otocima nije napravljen ali je zato otočanima onemogućeno više od jednom dnevno putovati na relaciji otok-kopno i natrag. Također im je izravno iz džepa uzeto četiri milijuna kuna jer su uz osobnu iskaznicu i prometne dozvole bili primorani vaditi nove dokumente koji su koštali 80 kuna po osobi, podsjetio je kandidat na listi, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.

Zbog svoje specifičnosti i odvojenosti od kopna otoke je posebno pogodila teška gospodarska situacija Hrvatske, demografski pad, starenje stanovništva i iseljavanje, a svi koji na otocima žive znaju da odvojenost od kopna dodatno otežava normalan život, čulo se na skupu Domoljubne koalicije.

O općinama i gradovima

– Ova Vlada nije dala niti lipe općinama i gradovima u Zadarskoj županiji za razvojne projekte. Ali ne samo to, Gradu Zadru su prije godinu dana uzeli 30 milijuna kuna prihoda od poreza na dohodak, a sličnu sudbinu doživjele su i ostale jedinice lokalne samouprave pa i one na otocima, dodao je Kalmeta.

O Zadru kao središtu regije

-Zadar mora ostati središte županije ili ako se Hrvatska podijeli u regije onda mora biti središte jedne od regija jer jedino tako ovaj grad može biti generator razvoja, rasta i zapošljavanja, dok ispostava, kakvu od nas želi napraviti vlada na odlasku, ovisi o odlukama drugih.

O poduzetnicima:

– Danas su poduzetnici u očima ove Vlade u najmanju ruku problematični ljudi, umjesto da ih se potiče i pomaže u poslovanju jer su oni jedini koji mogu pokrenuti rast i razvoj. Mi možemo vrlo brzo početi lijepo živjeti, ali za to treba povući konkretne poteze – mijenjati ovu birokratsku državu, mijenjati svijest, prvenstveno prema poduzetnicima.

O Tomislavu Karamarku:

– Dragi prijatelji, imamo povijesnu priliku da budući premijer Hrvatske bude čovjek iz našeg kraja, rođeni Zadranin, Tomislav Karamarko, poručio je okupljenima Božidar Kalmeta i pozvao sve članove, stranačke simpatizere i prijatelje da u nedjelju zaokruže broj 3 – listu Domoljubne koalicije.

– Izađimo na izbore i mijenjajmo ovu nesposobnu i beskorisnu vlast. Birajmo bolje sutra, jake otoke, jaki Zadar i jaku Hrvatsku, poručili su kandidati Domoljubne koalicije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar