Dostupna prva nadogradnja za Windows 10

Nešto više od tri mjeseca nakon što je predstavljen Windows 10 operativni sustav, stigla je i prva nadogradnja. Kako kažu na Microsoftovom blogu, riječ je o “poboljšanjima u svim aspektima platforme i iskustva, uključujući tisuće partnera koji nadograđuju svoje drivere i aplikacije za odličnu kompatibilnost Windowsa 10”.

Nadogradnja će ubrzati dizanje sustava operativnog sustava, što će učiniti Windows 10 i do 30 posto bržim od Windowsa 7, instaliranog na istom uređaju. Glasovni pomoćnik Cortana također će bolje raditi, a od sada je dostupan i u Japanu, Australiji, Kanadi i Indiji, dok ćemo pričeakti neko vrijeme prije nego dočekamo hrvatsku verziju.

U grafičkom i programerskom smislu poboljšane su i ostale Windows aplikacije Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire i niz drugih.

Internetski preglednik Edge također će raditi bolje, a napredak je vidljiv i po pitanju sigurnosti. Osim toga, Edge sada pruža mogućnost sinkronizacije omiljenih stranica, podešavanja i još nekoliko opcija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...