Eksplozija bombe u poslovnom središtu Atene, nema žrtava

Bomba je eksplodirala ispred ureda Grčke poslovne federacije rano ujutro u utorak u središtu Atene, pri čemu su razbijeni prozori, no nije bilo žrtava, potvrdila je policija.
Napadi na banke, političare, novinare i poslovne ljude nisu neuobičajeni u Grčkoj koja ima dugu povijest političkog nasilja, a osobito je učestalo rašireno u najgoroj ekonomskoj krizi posljednjih desetljeća.

Eksplozija, za koju policija vjeruje kako su je izazvale domaće gerilske skupine, je prvi takav napad otkako je ljevičar premijer Alexis Tsipras došao na vlast u siječnju.

Eksplozivna naprava aktivirana vremenskim upaljačem smještena u ruksak u blizini ureda Grčke poslovne federacije eksplodirala je oko 3,30 sati ujutro. Anonimni pozivatelj upozorio je na postavljenu bombu jednu novinsku redakciju nekih 30-ak minuta ranije, rekli su policijski službenici.

Očevici su vidjeli staklo razbijenih prozora rasuto duž ulice u poslovnom dijelu Atene. Policija je okružila dva bloka oko poslovne zgrade i pripadnici protuekplozijske postrojbe istražuju mjesto događaja.

Bombaški napadi i paleži su intenzivirani u Grčkoj od 2010. kada su prihvaćene nepopularne mjere rasta poreza, rezanja plaća i mirovina u zamjenu za financijsku pomoć Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...