Enio Meštrović: “Hrvatska je skočila za nevjerojatnih 26 mjesta”

Enio Meštrović uputio je dopis medijima, a što je sve rekao možete pročitati ovdje:

HRVATSKA SKOČILA ZA NEVJEROJATNIH 26 MJESTA

Najnovija ljestvica svjetske organizacije za vrednovanje ljudskih života (WAQHL) donosi najveći skok Hrvatske od osamostaljenja, od kad smo i službeno primljeni u ovo natjecanje. Po prvi put smo u top 50, točnije 47. Ovolikom pomaku se malo tko nadao imajući na umu da smo tek prije dvije godine ušli u prvih sto. Predizborna aktivnost ili naklonost i empatija Asocijacije u susret tužnih obljetnica četničkog pokolja, vrijeme će pokazati. Za informaciju, naši najbliži susjedi, Slovenci, čvrsto drže 26. mjesto a BiH je još uvijek van službene konkurencije.

Na vrhu stoje neprikosnovene SAD-e već 71 godinu. Razlika u bodovima prema drugoplasiranom Izraelu je teško nadoknadiva, mada Izrael drži taj razmak više manje istim već godinama. Treća, Velika Britanija i četvrta, Španjolska, su ovaj mjesec zamijenili mjesta. Moramo napomenuti da se bodovi zbrajaju zaključno sa zadnjim danom u mjesecu tako da nisu pribrojeni novi teroristički napadi u Francuskoj i Turskoj. Nakon njih analitičari predviđaju Francusku na 3. mjestu, zbog izuzetno bestijalnog napada u samom centru europske kulture. Naime, najviše bodova donose ubojstva bez najave nevinih i mladih u velikim gradovima.

Zbog izuzetno velikog broja žrtava, ali na predviđenom polju, Palestina, Sirija, Irak, Libija, Afganistan, Nigerija, Kongo i dalje tavore na samom dnu ljestvice. Mišljenje je organizacije da spomenute zemlje nisu dovoljno učinile na promociji svojih stradanja. Nezavisna svjetska glasila upozoravaju na neobjektivno zbrajanje rezultata te na bojkot pojedinih medija na vrhunske reportaže masakra u gore spomenutim zemljama. To svjedoči i autor jedne od njih objavljujući svoj rad na facebooku gdje se jasno vidi ubijanje djece ručnom bombom te dokrajčivanje preživjelih noževima. Takav rad podobnih autora zacijelo bi donio jednu od godišnjih nagrada za novinarstvo a dotičnoj zemlji pregršt bodova.

P.S. Sitite se rata u nas! Ispočetka smo bili vijest a onda je zanimanje za naše patnje jenjavalo. Čuja bi se koji glas razuma samo kad bi tog dana žrtava bilo više nego obično. Žrtve nemaju predznak, osim u glavama “naprednog svita”. Sačuvaj Bože i pasa a kamoli čovika, reka bi pokojni Lenko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...