Hrvoje Zekanović: “Ova je vlast više puta bila u otvorenom ratu protiv Crkve!”

Povodom jučerašnjeg predstavljanja kandidata na parlamentarnim izborima na listi Domoljubne koalicije, člana stranke Hrast- pokret za uspješnu Hrvatsku Hrvoja Zekanovića, isti je uputio priopćenje za medije.

Priopćenje možete pročitati ovdje:

Hrvoje Zekanović, prof. (1974.). Oženjen je i otac troje djece. Na Prirodoslovno – matematičkom Fakultetu u Zagrebu završio je studij geografije. Član je Vijeća za laike Hrvatske biskupske konferencije. Osnivač je i dugogodišnji je voditelj Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika s kojim je uspješno promovirao kršćanske vrijednosti u školstvu i javnosti. Jedan je od glavnih koordinatora referenduma za ustavno definiranje braka kao zajednice žene i muškarca te je dugogodišnji suradnik Caritasa. Dopredsjednik je stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku.

Iskustvo koje sam stekao kroz 11 godina rada u školi, 7 godina rada na poslovima zaštite prirode, te rad u brojnim udrugama i na brojnim europskim projektima je ono na čemu sam ispekao zanat i gdje sam stručan. Pa će ako postanem zastupnik u Hrvatskom saboru to biti područje moga interesa i rada. Vrijednosni sustav je ono što nas obilježava kao ljude, naše naslijeđe je ono što smo dužni prenositi na slijedeće generacije. Kršćanstvo je ono što baštinimo i kao što sam rekao smatram da trebamo moramo vrijednosti koje su proizašle iz kršćanske kulture očuvati za one koji dolaze nakon nas.

Ova je vlast nekoliko puta u svom mandatu bila u otvorenom ratu protiv Crkve – primjerice prilikom afere o zdravstvenom odgoju ili referenduma o braku. Taj rat protiv kršćanskih vrijednosti vodi i kontinuirano preko udruga koje bogato financira, medija i odgojno – obrazovnih programa.

Izjave da ulogu Crkve treba svesti na „duhovnu“ dimenziju ili da je vjera isključivo privatna stvar su nasljeđe komunističkog mentaliteta i pokazuju temeljno nepoznavanje crkvenog nauka. Neću ovdje objašnjavati crkveni nauk jer vjerujem da ga čitatelji vašeg portala dobro poznaju, no reći ću kako bi stvari trebale izgledati s državne strane. Svaki društveni subjekt, pa tako i Crkva, imaju pravo reći svoje mišljenje o svim društvenim i političkim temama.

Lobiji koji napadaju Crkvu ljuti su zbog velikog utjecaja i povjerenja koje Crkva ima u narodu, no uskraćivanje tog prava Crkvi predstavlja grubo kršenje ustavnog prava Crkve na slobodu izražavanja.

Obitelj je osnovna građevna jedinica društva i stoga bi je društvo trebalo staviti u centar svog interesa. Brojne su mjere koje namjeravamo provesti, od onih koji će pomoći usklađivanju obiteljskog i profesionalnog života do onih koje će financijski pomoći obiteljima. Ne radi se samo o jednokratnoj potpori za svako rođeno. Mi želimo od obiteljske politike učiniti razvojnu politiku. Još je važnije stvoriti prijateljsko ozračje prema životu i obitelji, utjecati na mentalitet, na sustav vrijednosti. Primjerice, porezne olakšice na djecu su izvrsna mjera, no nitko od nas nije ušao u brak ili rađao djecu zbog poreznih olakšica već zato što smo to smatrali dobrim, zbog sustava vrijednosti koji nas temeljno određuje. Na tome najviše trebamo raditi.

Danas kada je Kukuriku koalicija dovela Hrvatsku u vrlo lošu gospodarsku situaciju nužno je zajedništvo. Prioritet je da Hrvatska dobije Vladu po mjeri hrvatskog čovjeka. To što se premijer Milanović toliko grči i agresivno napada sve oko sebe pokazuje da nema rezultata s kojima bi se promovirao. Zato smo svi, od Hrasta do HSS-a HSLS-a, HDZ-a i svih ostalih stranaka u Domoljubnoj koaliciji odlučili staviti različitosti u stranu i ostvariti suradnju i jedinstvo koje je danas potrebno da bi se smijenila ova vlada i Hrvatskoj ponudilo bolje upravljanje.

Više kršćanskih vrijednosti – pravednije društvo
Roditelji i škola zajedno do boljeg odgoja i obrazovanja
Znanjem i inovacijama do više radnih mjesta
Jačanjem obitelji do više djece
Novi ljudi – nova politička kultura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...