I dalje nas očekuje suho i toplo uz mjestimičnu maglu

Vikend pred nama ne donosi promjenu! Zadržat će se suho, danju i relativno toplo. U subotu će još biti mjestimične magle, a novost je bura koja će se do kraja dana sa sjevernog dijela Jadrana širiti prema jugu. Ipak, ne radi se o jakoj buri i pitanje je koliko će pomoći osušiti zrak i rastjerati maglu.

Novosti nema niti većeg dijela sljedećeg tjedna. Bit će pretežno sunčano i natprosječno toplo. Izostat će značajniji vjetar, pa će se ponovno mjestimice javiti magla. Aktualne prognostičke karte ipak predviđaju početak promjene vremena u dane nadolazećeg vikenda, piše Crometeo.

U subotu nas očekuje stabilno vrijeme. Mjestimice će biti magle i niskih oblaka, najviše na moru i vanjskim otocima. Više sunca bit će u drugom dijelu dana. Noću će biti tiho, a danju će na moru puhati slab sjeverozapadnjak. Na sjevernom Jadranu će zapuhati slaba do umjerena bura koja će povremeno podno Velebita biti jaka. Slaba, rijetko gdje i umjerena bura, navečer će se proširiti i na Dalmaciju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 10°C, uz obalu i na otocima od 8 do 15°C. Najviše dnevne temperature zraka od 13 do 22°C.

Nedjelja donosi pretežno sunčano vrijeme, ali su niski oblaci i magla ponegdje i dalje mogući, osobito na otvorenom moru. U noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju će uz obalu zapuhati slab zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će popodne na otvorenom moru južne Dalmacije biti pojačati. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 20°C.

Stabilno će biti i od ponedjeljka do petka, ali će se ponovno javljati mjestimična magla. Porast naoblake, pad tlaka zraka, jačanje juga i mjestimičnu kišu očekujemo u dane sljedećeg vikenda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...