I u Biogradu se prodaju POS stanovi

U tijeku je drugi natječaj za kupovinu stanova iz programa Poticajne stanogradnje (POS) u Biogradu na Moru, a provedeni natječaj za listu prvenstva proveden je krajem listopada tekuće godine. Prvi ovakav natječaj raspisan je davne 2006. godine kada su dodijeljena 22 stana u tri zgrade u Biogradu. Trenutni natječaj za kupnju stanova otvoren je do 23. prosinca tekuće godine.

Upravo je u tijeku rješavanje imovinskopravnih odnosa s APN-om glede nekretnina u vlasništvu Grada na kojima će se POS-ovi stanovi graditi. U planu je izgraditi ukupno 36 stanova, odnosno 6 zgrada, a u ovom natječajnom postupku imali smo 50 zainteresiranih kandidata, kaže Renata Mršić iz Jedinstvenog upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom i komunalnim sustavom Grada Biograda te dodaje,

Grad Biograd ima oko 10.000 metara četvornih zemljišta u svom vlasništvu na kojem je predviđena izgradnja stanova iz ovoga programa. Bitno je naglasiti da prijave kandidata nisu vezane za prebivalište, odnosno da se na ovaj natječaj, kao i na upravo završeni prethodni iz 2015. godine, mogu javiti građani iz svih dijelova Republike Hrvatske, ističe Mršić pojašnjavajući također kako se cijena četvornog metra stana iz ovog programa sastoji od etalonske cijene građenja (građenje, projektiranje, nadzor i vodni doprinos + PDV), koja može maksimalno iznositi 804,04 eura po četvornom metru neto korisne površine stana (plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate), te cijene zemljišta, komunalne infrastrukture i priključka, koja može maksimalno iznositi 321,62 eura po četvornom metru metar NKP-a (plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate). Dakle, maksimalna cijena četvornog metra stana iznosi 1125,66 eura po četvornom metru NKP-a (plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate). Na području grada Biograda ovakav vid stambenog zbrinjavanja pokazao se potrebnim i iznimno zadovoljavajućim, a što se dokazuje iskazanim velikim interesom u svakom od dosad provedenih natječajnih postupaka. Smatramo da je to jedan od najpovoljnijih načina stambenog zbrinjavanja prvenstveno mladih obitelji te osoba koje silom prilika žive kao podstanari, kaže Mršić u zaključku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...