parlamentarni izbori 2015.

Ingrid Antičević Marinović: “Zadovoljni smo, uvjerena sam da ćemo sastaviti vladu!”

Agencija ZARAPIX
Tamni način

Izbori su prošli, broj mandata je poznat, no unatoč tome neizvjesnost je još uvijek itekako prisutna. Dok su Domoljubna koalicija i Hrvatska raste izjednačene s 59 mandata kad se prvima pribroji dijaspora, a drugima IDS, glavna vijest ovih izbora ipak je Most koji je velikim igračima pomrsio planove odnijevši 19 mandata.

U našoj, IX. Izbornoj jedinici, Domoljubna koalicija dobila je čak 49.56% glasova, dvostruko više od koalicije Hrvatska raste (25.96%). Za Most je glasovalo 15.12% birača. U Zadru je razlika između dviju najvećih koalicija bila puno manja –  Domoljubna koalicija osvojila je 38.45% glasova, dok je Hrvatska raste u zaostatku od tek tri posto – 35.28%. Mostu je pak pripalo 15.80% glasova.

Dok su zadarski predstavnici Mosta i koalicije Hrvatska raste već sada izrazili svoje zadovoljstvo, iz Domoljubne koalicije komentar su nam obećali naknadno.

– Rezultati su izvrsni, iznad svih očekivanja, kratko je prokomentirao Zdenko Sarađen s liste Mosta, ne skrivajući oduševljenje.

Rezultatima je iznimno zadovoljna i SDP-ova Ingrid Antičević Marinović.

– Vodili smo dobru kampanju, trudili smo se, animirali smo mlađe ljude koji su se angažirali oko izbora. U Zadru je Domoljubna koalicija u maloj prednosti, ali u cjelini moramo biti zadovoljni, jer sam uvjerena da ćemo sastaviti vladu i nastaviti s projektom Hrvatska raste. Želim čestitati i zahvaliti svima koji su nas prepoznali kao svoj izbor, ali zahvaljujem i onima koji nisu glasovali za nas, jer smo uvjereni kako ćemo ovu zemlju nastaviti voditi u pravom smjeru, rekla je Antičević Marinović i dodala da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zaletjela pri procjeni.

– Osim toga, nije dobro podcjenjivati. Domoljubnoj koaliciji nije bilo pametno omalovažavati Most preko Tomislava Karamarka, a sad bi odjednom htjeli preko istog tog Mosta graditi svoj put u neku veliku pobjedu, rekla je Antičević Marinović sigurna u to da će Most dati podršku upravo koaliciji Hrvatska raste i da će, u skladu s time, zajedno sastaviti vladu.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar