Izložba slika “Povratak tigra” Tomislava Marijana Bilosnića u Beču

Izložba “Povratak tigra” Tomislava Marijana Bilosnića bit će otvorena u Hrvatskom centru Beč – Kroatisches zentrum u Beču 5. studenoga 2015. godine.  Izložba pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Austriji, događa se u organizaciji Hrvatskog centra i Matice hrvatske u Austriji, te Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar i Međunarodih književnih susreta u Koljnofu (Kópháza) u Mađarskoj.

Bilosnić će se likovnoj publici u Beču predstaviti sa svojim slikarskim ciklusom “Povratak tigra”. Riječ je o više od pedesetak slika u tehnici ulja na kartonu, formata 70 x 50 cm, nastalih na temu Bilosnićeve već svjetski poznate zbirke pjesama „Tigar”, prevedena na engleski, španjolski, talijanski, njemački, makedonski, albanski, romski, slovenski, rumunjski i romski jezik, te djelomično na bugarski, porugalski i mađarski jezik, kao i gradišćansko hrvatski.

O umjetničkom radu i djelu autora izložbe govorit će dr. sc. Igor Šipić, kada će biti predstavljena i njegova netom izišla knjiga “Vulkan na sudbini života”, koja se bavi umjetničkim portretom Tomislava Marijana Bilosnića. Izložbu “Povratak tigra” otvorit će dr. sc. Zdenka Webwer, opunomoćeni ministar RH.

U programu otvaranja izložbe u glazbenom dijelu sudjelovat će “Dubrovački kavaljeri”, dok će u književnom dijelu večeri uz Tomislava Marijana Bilosnića i Igora Šipića nastupiti i književnici Božica Brkan, Đuro Vidmarović, Robert Mlinarec, Božidar Glavina, Denis Peričić, Marko Gregur, Nikša Krpetić i Darko Pero Pernjak.

Izložba “Povratak tigra” u Beču će biti otvorena od 5. do 19. studenoga 2015. kada će biti prenijeta u Koljnof (Kópháza) u Mađarsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...