Javni poziv za dodjelu potpora malom gospodarstvu

U proračunu Grada Zadra za 2015. godinu osigurano je 300 000 kn za jačanje gospodarske konkurentnosti i održivog poslovanja malog poduzetništva. Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava subjektima malog gospodarstva, a korisnici mogu biti subjekti koji imaju najmanje jednog zaposlenog i koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine. U to se ne uključuju subjekti koji obavljaju poljoprivrednu ili ugostiteljsku djelatnost. Iznimno, korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva koji nemaju sjedište, odnosno prebivalište na području grada Zadra, a u fazi su realizacije projekta na području grada Zadra.

Najviši pojedinačni iznos potpore po pojedinom korisniku može iznositi najviše 85 000 kn godišnje, program je dobro kreiran, raznovrstan, očekujemo dobar odaziv i ovim putem pozivamo poduzetnike da se prijave na natječaj otvoren do 30. studenog 2015. Informacije ćemo proslijediti i Obrtničkoj komori, kako bi svi bili na vrijeme obaviješteni, rekao je Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo.

Potpore se odobravaju za uvođenje novih tehnologija u prerađivačkom sektoru, za jačanje uvjeta poslovanja ITC sektora, kao podrška razvoju i komercijalizaciji inovativnih usluga i proizvoda, za podršku izvoznom poslovanju, te za poticanje projekata u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U neprihvatljive troškove ubrajaju se porez na dodanu vrijednost (kod obveznika PDV – a), nabava i najam vozila, popravak strojeva i opreme, carinske i ostale pristojbe, razne bankovne i slične naknade, troškovi osoblja, potrošni materijal, nabava sirovina i repromaterijala, troškovi izgradnje i dogradnje poslovnog prostora ili zemljišta.

Zahtjevi za potpore podnose se na obrascima koje će izraditi Upravni odjel za gospodarstvo i obrtništvo, dostavljaju se Gradu Zadru osobno u pisarnicu ili poštom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...