parlamentarni izbori 2015.

Kalmeta o izborima: “Hrvatska je glasala za odlazak Milanovićeve nesposobne vlade!”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Rezultati jučerašnjih izbora iznenadili su mnoge, ali veliki uspjeh Mosta ipak je najviše zatekao one stranke oko kojih se hrvatska politička scena vrti već godinama, otkad je demokracije u Hrvata.

SDP-ova koalicija kao jedan pol hrvatskog “političkog magneta” još je jutros izrazila zadovoljstvo postignutim uspjehom, o čemu smo pisali ovdje, a čini se da i Domoljubna koalicija okupljena oko HDZ-a pronalazi razlog za slavlje:

– Zahvaljujem svim biračima koji su poklonili svoj glas Domoljubnoj koaliciji. U 9. izbornoj jedinici HDZ i Domoljubna koalicija osvojili su 115.982 glasova birača (49.56%), čime je 9. izborna jedinica najbolja u državi po rezultatima, zadovoljan je predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije i kandidat na listi Domoljubne koalicije, gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta, dodajući kako su u odnosu na parlamentarne izbore 2011. postigli značajno bolje rezultate, kako na razini grada i županije, tako i na razini izborne jedinice.

– Na razini 9. izborne jedinice dobili 27.000 glasova više nego na prošlim parlamentarnim izborima. U Zadarskoj županiji osvojili smo 8.000 glasova više, a u gradu Zadru čak 3100 glasova birača više nego 2011.godine. Pobijedili smo u svim gradovima Zadarske županije, te gotovo svim općinama, rekao je Kalmeta.

– Ono što je najvažnije istaknuti – Hrvatska je glasala za promjene i jasno poručila da je vrijeme za odlazak nesposobne Milanovićeve vlade. I glasovi za listu MOST-a, kojima čestitam na uspjehu, bili su glasovi za promjene, zaključio je Kalmeta.

Po svemu što smo danas imali prilike čuti, čini se da smo svjedočili prvim izborima u povijesti samostalne Hrvatske čijim su ishodom svi zadovoljni. Barem zasad i barem prividno. Konačna će odluka već nekome ostaviti gorak okus u ustima, a kome – još je krajnje neizvjesno.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

1 Comment

Click here to post a comment
  • najveća, ali ne jedina prijevara na izborima,do sada ,dogodila se u zadru u gradskom izbornom povjerenstvu, šuška se da su sav izborni materijal, zapalili u nekom požaru iste izborene noći, da su ih čekali ranije izrađeni zapisnici i da svi ovi kriminalci koji su dobili mandate , su ih dobili na taj način, ako bi Državno izborno povjerenstvo htjelo ovo što se u zadru šuška provjeriti lako bi to učinili, ali to nije samo u zadru, krupni se kapital pobrinuo da tako bude i na nivou mnogih izbornih jedinica u RH.
    narod nije baš toliko glup pa da ovima daje mandate, ono što je narod izabrao gorjelo je u požaru te noći.

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar