Kalmeta o izborima: “Hrvatska je glasala za odlazak Milanovićeve nesposobne vlade!”

Rezultati jučerašnjih izbora iznenadili su mnoge, ali veliki uspjeh Mosta ipak je najviše zatekao one stranke oko kojih se hrvatska politička scena vrti već godinama, otkad je demokracije u Hrvata.

SDP-ova koalicija kao jedan pol hrvatskog “političkog magneta” još je jutros izrazila zadovoljstvo postignutim uspjehom, o čemu smo pisali ovdje, a čini se da i Domoljubna koalicija okupljena oko HDZ-a pronalazi razlog za slavlje:

– Zahvaljujem svim biračima koji su poklonili svoj glas Domoljubnoj koaliciji. U 9. izbornoj jedinici HDZ i Domoljubna koalicija osvojili su 115.982 glasova birača (49.56%), čime je 9. izborna jedinica najbolja u državi po rezultatima, zadovoljan je predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije i kandidat na listi Domoljubne koalicije, gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta, dodajući kako su u odnosu na parlamentarne izbore 2011. postigli značajno bolje rezultate, kako na razini grada i županije, tako i na razini izborne jedinice.

– Na razini 9. izborne jedinice dobili 27.000 glasova više nego na prošlim parlamentarnim izborima. U Zadarskoj županiji osvojili smo 8.000 glasova više, a u gradu Zadru čak 3100 glasova birača više nego 2011.godine. Pobijedili smo u svim gradovima Zadarske županije, te gotovo svim općinama, rekao je Kalmeta.

– Ono što je najvažnije istaknuti – Hrvatska je glasala za promjene i jasno poručila da je vrijeme za odlazak nesposobne Milanovićeve vlade. I glasovi za listu MOST-a, kojima čestitam na uspjehu, bili su glasovi za promjene, zaključio je Kalmeta.

Po svemu što smo danas imali prilike čuti, čini se da smo svjedočili prvim izborima u povijesti samostalne Hrvatske čijim su ishodom svi zadovoljni. Barem zasad i barem prividno. Konačna će odluka već nekome ostaviti gorak okus u ustima, a kome – još je krajnje neizvjesno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...